Švicarji z ameriškim sindromom

Foto: Žurnal24 Švicarji se bodo v skupini A za uvrstitev v četrtfinale pomerili s Čehi, Portuga
Švicarska nogometna zveza je na svoji spletni strani v nabor držav, v katerih lahko navijači kupijo vstopnice za ogled tekem evropskega prvenstva, uvrstila tudi tiste države, ki jih že zdavnaj ni več.
Oglej si celoten članek

Švicarski nogometni zvezi (SFV), ki je skupaj z avstrijsko prirediteljica letošnjega evropskega prvenstva v nogometu, se je primerila napaka povsem v nasprotju s pregovorno švicarsko natančnostjo. Na spletni strani, kjer lahko ljubitelji nogometa naročijo vstopnice za EP, so v nabor držav uvrstili tudi tiste, ki jih že skoraj dve desetletji ni več.

Napako je odkril švicarski časnik Blick in nemudoma poskrbel za hahljanje v Švici, pa tudi sosedje Avstrijci so z veseljem povzeli njihovo pisanje. Med naborom držav, ki so jih imeli na voljo navijači, ko so izpolnjevali obrazec, so bile namreč tudi Jugoslavija, Sovjetska zveza, Češkoslovaška in celo Nemška demokratična republika.

Generalni sekretar SFV Peter Gillieron se zaradi napake ni preveč vznemirjal: "Vse države, ki zdaj obstajajo, so tudi na seznamu. Tako lahko vsak najde svojo." Ena od možnih razlag, kako je prišlo do napake, je sistem vnašanja podatkov; pri tem so v švicarski zvezi med drugim uporabili seznam vseh dosedanjih tekmecev njihove reprezentance, je pojasnil Peter Gilleron. Le za eno možnost izbire tudi njemu ni povsem jasno, kako se je znašla na seznamu: dokler niso v SFV vendarle nekoliko prečistili svojega seznama, je bil namreč tam tudi Zahodni Berlin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.