Švicarska zmaga v Madonni

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenska slalomista sta odstopila v prvi vožnji.
Oglej si celoten članek

Švicar Daniel Yule je zmagovalec drugega slaloma sezone za svetovni pokal alpskih smučarjev. V italijanski Madonni di Campiglio je za osem stotink sekunde ugnal Norvežana Henrika Kristoffersena, na tretjem mestu pa je z zaostankom 18 stotink končal Nemec Linus Strasser. Slovenca Štefan Hadalin in Tijan Marovt že v prvi vožnji nista prišla do cilja.

Vodilni po prvi vožnji in zmagovalec uvodnega slaloma v francoskem Val d'Iseru Norvežan Lucas Braathen je po slabši finalni vožnji končal tik pod odrom za zmagovalce (+0,27). Peti je bil Avstrijec Manuel Feller, šesti pa njegov rojak Marco Schwarz, ki je v finalu napredoval za 11 mest.

Najboljši čas finalne vožnje je dosegel Šved Kristoffer Jakobsen, ki je s tem pridobil kar 20 mest in tekmo končal kot sedmi. Švicar Loic Meillard, ki je uvodni slalom končal na tretjem mestu, je imel tudi tokrat z drugim mestom iz prve vožnje dobro izhodišče, da se bori za zmago, a je na koncu v finalu storil napako in odstopil.

Hadalin in Marovt pa se tako kot na prvem slalomu tudi tokrat nista prebila v finalno vožnjo. Hadalin je sicer sezono začel z devetim mestom na veleslalomu v Söldnu, na vseh preostalih tekmah pa je vpisal ničlo.

Naslednja tekma za svetovni pokal alpske smučarje čaka v sredo, ko bo na vrsti smuk v Bormiu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.