Svoji številki ne privošči takšne usode

Foto: EPA
Foto: EPA
Valentino Rossi ne želi, da bi po njegovem slovesu od motociklistične karavane upokojili legendarno številko 46.
Oglej si celoten članek

Številka 46 bo za vedno neločljivo povezana z Valentinom Rossijem, kar pa ne pomeni, da v prihodnosti ne bo krasila motocikla katerega drugega dirkača.

Devetkratni svetovni prvak je v povezavi s številko, s katero nastopa vse od začetka kariere, zgradil prepoznavno znamko VR46. Rossi je vedno zavračal številko 1, ki sicer pripada aktualnemu svetovnemu prvaku.

''Kar zadeva mojo število 46, sem razmišljal... ne želim si, da bi številko 46 ukinili. Raje bi videl, da bi se obdržala in bi jo lahko izbral kateri drugi dirkač, če bi si želel,'' je povedal Rossi.
Razpravo je sprožila odločitev vodstva motociklističnega tekmovanja, ki je upokojilo številko 58 italijanskega dirkača Marca Simoncellija. Ta se je smrtno ponesrečil na VN Malezije leta 2011.

Številka 58 zdaj pripada družini Simoncelli, njena uporabo pa bo odvisna od njihovega soglasja, so na tiskovni konfernci v Misanu sporočili prireditelji dirk elitnega motociklističnega razreda.

Simoncelli se je pridružil Kevinu Schwartzu (#34), Shoyi Tomizawi (#48), Lorisu Capirossiju (#65) in Daijiru Katu (#74), katerih številke niso na voljo dirkačem v razredu motoGP.

''The Doctor'' novim izzivom naproti

Rossi je spregovoril tudi o načrtih za prihodnost in razkril, da ne izključuje udeležbe na dirki Suzuka 8 Hours, ko se bo enkrat poslovil od elitnega motociklističnega razeda.

''Dirka mi je zelo všeč in rad bi nastopil z Yamaho. Toda ne med sezono MotoGP. Morda enkrat, ko bom prenehal. Prestar sem in nimamo dovolj časa, bi se pripravili na dirko 8 Hour, saj imamo le dober teden dni počitnic med prvim in drugim delom sezone MotoGP. Če teden preživiš v Suzuki pod velikim fizičnim in psihološkim stresom, boš to plačal v drugem delu sezone. Morda v prihodnosti. Rad bi poskusil z Yamaho,'' je povedal Rossi.

''The Doctor'', ki je letos dopolnil 37 let, ima pogodbo z Yamaho sklenjeno do leta 2018.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.