Svojim navijačem prepovedali vstop

Foto: EPA
Foto: EPA
Atletico Madrid je članom navijaške skupine Frente Atletico prepovedal gledanje domačih tekem po spopadu, ki je v nedeljo povzročil smrt privrženca Deportiva.
Oglej si celoten članek

Radikalni navijači Atletica in Deportiva so se zgodaj v nedeljo spopadli ob reki Manzanares v Madridu, v boju pa je življenje izgubil 54-letni Galicijec Francisco Javier Romero Taboada, ki je bil poznan pod nadimkom Jimmy. Tega so pretepli, nato pa vrgli v reko.

Člani navijaške skupine Frente Atletico naj bi nato policiji preprečili, da bi iz vode potegnila nesrečnega navijača Deportiva, ki je kasneje v bolnišnici umrl zaradi raztrgane vranice, podhladitve in resnih možganskih poškodb. "Atletico Madrid je izključil Frente Atletico," so zapisali na uradni spletni strani španskih prvakov. "Odločitev je bila sprejeta po prejetju policijskega poročila, ki je pretepače identificiralo kot člane te navijaške skupine. Od danes dalje ta ni več priznana s strani kluba." Pri Atleticu so zagotovili, da bo enak ukrep doživela vsaka navijaška skupina, ki bo kazala rasistična in ksenofobna nagnjenja ter bo imela določeno politično usmerjenost.

Ukrepali so tudi pri Deportivu. Del stadiona, kjer sicer klub spremlja navijaška skupina Riazor Blues, ta se je v Madridu spopadla s člani skupine Frente Atletico, bo zaprt na naslednjih dveh domačih tekmah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.