Swansea premierligaš za 103 milijone

Foto: Žurnal24 Valižansko slavje sredi Londona. (Foto: Reuters)
Dva dni po tem, ko je Barcelona na Wembleyju osvojila Ligo prvakov, je premierligaš na istem stadionu postal Swansea, prvi valižanski klub, odkar se elitna angleška liga od leta 1992 imenuje Premier League.
Oglej si celoten članek

Swansea City je postal prvi valižanski klub po letu 1983, ki se mu je uspelo prebiti v Premier League. Med angleško nogometno elito ga je na Wembleyju izstrelila zmaga s 4:2 nad Readingom. Scott Sinclair je zabil trojček zadetkov – dva z 11-metrovke –, Stephen Dobbie pa je dodal enega. Valižani so si z zmago zagotovili 148 milijonov dolarjev (103 milijone evrov) iz različnih virov. Swansea je sicer v angleški drugoligaški druščini končal na tretjem mestu, za Queens Park Rangersi in Norwich Cityjem.

"To je velika zmaga za klub, navijači so bili neverjetni, veseli smo, da smo upravičili njihovo zaupanje," je za Sky Sports po zmagi pred 40 tisoč navdušenimi oboževalci Swanseaja dejal njegov trener Brendan Rodgers. Swansea, ki je bil pred devetimi leti na robu bankrota, je med angleško elito nazadnje nastopal leta 1983 pod vodstvom Johna Toshacka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.