SZS: Naslednik Lovšeta bo znan 26. septembra

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Na ponedeljkovi 22. seji Izvršilnega odbora Smušarske zveze Slovenije so odločili, da bodo novega predsednika krovne smučarske organizacije izvolili 26. septembra na izredni skupščini.
Oglej si celoten članek

V Ljubljani se je v ponedeljek na svoji 22. seji sestal Izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije, ki je sklical izredno skupščino, na kateri bodo izvolili novega predsednika zveze. Skupščina je sklicana za 26. septembra letos.

Kandidature za novega predsednika morajo prispeti na sedež SZS do 14. septembra do 12. ure, ko bo zasedala kandidacijska komisija. Po seji bodo imena kandidatov, skupaj z njihovimi programi objavljena na spletni strani SZS sloski.si/skupscina.je.

Potrjene so bile tudi sestave organizacijskih komitejev med svetovnim pokalom v sezoni 2012/2013; in sicer v smučarskih skokih za ženske, ki bodo na Ljubnem, finala svetovnega pokala v smučarskih skokih za moške v Planici in tekem svetovnega pokala v telemark smučanju v Bohinju.

Izvršilni odbor je obravnaval in sprejel poročilo Janeza Bukovnika, predsednika delovne skupine za kandidaturo Planice za nordijsko svetovno prvenstvo za leto 2017. Po predstavitvi poročila in razpravi so se člani IO SZS soglasno strinjali, da delovna skupina nadaljuje s svojim delom in takoj pripravi analizo možnosti vnovične kandidature Planice, tokrat za svetovno prvenstvo za leto 2019.

O vnovični kandidaturi bo nato odločal IO SZS na svoji naslednji seji. Vlogi ambasadorjev za morebitno ponovno kandidaturo sta že potrdila tako Petra Majdič kot Franci Petek. Odločitev o organizatorju bo padla na naslednjem kongresu Mednarodne smučarske zveze (Fis), ki bo junija 2014 v Barceloni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.