"Ta bolečina ne bo minila"

Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaše Argentine je od streljanja enajstmetrovk v finalu svetovnega prvenstva ločilo le osem minut, a jim je nato MarioGötze strl srca. "Ta bolečina no ostala v nas celo življenje," pravi Javier Mascherano.
Oglej si celoten članek

Tako Argentinci kot Nemci so v finalni tekmi svetovnega prvenstva devetkrat poizkusili premagati tekmečevega vratarja, a medtem ko je elf šestkrat streljal v okvir gola, gavčem to ni uspelo niti enkrat. Kljub vsemu je odločitev v zmagovalcu padla šele v drugi polovici drugega podaljška. Argentina bo tako na tretji naslov svojih nogometašev morala počakati še vsaj štiri leta. Zadnjo lovoriko na mundialu so gavči osvojili leta 1986.

"Zaslužili smo si tudi več. Napadalci so zgrešili tistih nekaj priložnosti, ki smo si jih ustvarili. Slabo se počutimo, saj nismo osvojili pokala, ki smo ga želeli podariti našim ljudem. Boleče je izgubiti za tako malo. Bili smo zelo blizu, a zadeve nismo mogli dokončati," je po porazu razmišljal Lionel Messi in dodal: "Dejstvo je, da smo polfinalno tekmo odigrali dan kasneje kot Nemčija. Proti Nizozemski smo prav tako odigrali dodatne pol ure, zdaj pa smo se pomerili z ekipo, ki si je lahko v svojem polfinalu privoščila počitek v zadnjih minutah. Na tej ravni je razlika, ki jo prinaša dan počitka več, zelo velika."

Foto: EPA Javier Mascherano, Martin Demichelis "Bolečina je izjemno velika. Po najboljših močeh smo se trudili skozi celoten dvoboj. Naredili smo vse v naši moči, žal nam je. Tako za nas same, kot za ostale prebivalce Argentine. Ta bolkečina bo ostala v nas celo življenje," pa je bil po potrt sicer odlični Javier Mascherano.

Messi je bil sicer nekoliko nepričakovano izbran za najboljšega nogometaša tega SP. Lovoriko najboljšega strelca je s šestimi goli odnesel James Rodriguez (Kolumbija), za najboljšega vratarja je bil izbran Manuel Neuer (Nemčija), za najboljšega mladega nogometaša pa Paul Pogba (Francija).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.