Ta elitna liga se namerava vrniti z gledalci na tribunah

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Rokometna bundesliga bo v novo sezono vstopila z gledalci na tribunah.
Oglej si celoten članek

Pri združenju nemških rokometnih klubov (HBL) ne skrivajo, da se v času rahljanja ukrepov po epidemiji novega koronavirusa pri varnostnih in zdravstvenih ukrepih zgledujejo po tovrstnih konceptih v nemški nogometni ali košarkarski ligi. Prva želja HBL je, da bi prihodnja sezona 2020/21 potekala nemoteno, na tekmah pa bi bili prisotni gledalci.

"Naš primaren cilj je, da v prihodnji sezoni izdelamo koncept, ki bi gledalcem omogočal, da si v dvoranah ogledajo rokometne tekme," je za nemško tiskovno agencijo dpa dejal direktor združenja elitnih rokometnih klubov Frank Bohmann.

Za rokometne ekipe v Nemčiji je glavni vir prihodka prav prodaja vstopnic. Na račun tega klubi ustvarijo od 30 do 50 odstotkov letnega proračuna, medtem ko jim prodaja televizijskih pravic prinese zgolj pet odstotkov.

Foto: Epa Miha Zarabec

Bohmann je še dejal, da bodo v začetku prihodnje sezone na tekmah omejili število gledalcev v dvoranah, zelo skeptičen pa je glede svetovnega prvenstva, ki bo januarja prihodnje leto v Egiptu.

"Mednarodni rokometni zvezi (IHF) smo že pred časom sporočili, da nas pravočasno informira o morebitni odpovedi svetovnega prvenstva. Glede na trenutne razmere je zelo težko napovedati, da bo to tekmovanje zagotovo v načrtovanem terminu," je še dodal Bohmann.

Iz HBL so pred kratkim sporočili, da se bo sezona 2020/21 uradno pričela 2. septembra, ko bo v Düsseldorfu na sporedu superpokalna tekma. Na tem obračunu bosta nastopila Kiel, ekipa slovenskega reprezentanta Mihe Zarabca, in Flensburg-Handewitt, možen pa je zamik termina omenjene tekme. Elitna rokometna liga naj bi se začela septembra ali oktobra.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.