Ta posnetek razkriva, kdo je resnično udaril slovenskega sodnika

Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović
Foto: Partizan NIS/Dragana Stjepanović
Posnetek iz drugega kota razkriva, da le niso bili navijači tisti, ki so pri predčasnem odhodu v slačilnico udarili našega sodnika.
Oglej si celoten članek

V legendarni dvorani Pionir smo bili priča sramotnim scenam tekom tretje tekme finalne serije lige ABA med Partizanom in Crveno zvezdo, na kateri so domači navijači Grobari pripravili pravi pekel nasprotni ekipi ter tudi službenim osebam dvoboja.

Liga ABA Partizan v kaosu, ko so navijači celo napadli sodnike, izboril četrto tekmo

Tako je bila tekma vsega slabo minuto do konca prekinjena, ker so navijači s predmetom zadeli sodnika Uroša Nikolića, zaradi česar se je sodniška trojka odločila, da zapusti igrišče in se umakne v slačilnico.

Nato pa je prišlo do novega incidenta, saj je tekom odhoda iz dvorane udarec prejel slovenski sodnik Matej Boltauzer. Sprva se je zdelo in po medijih poročalo, da naj bi prejel udarec s strani navijača, kasneje pa se je izkazalo, da temu vendarle ni bilo tako.

Kamera, ki je iz nasprotnega kota posnela incident, je namreč razkrila, da je našega sodnika z roko slučajno zadel eden izmed policajev, ki je pritekel iz tunela, da bi zaščitil sodnike pred navijači.

Prekinitev je nato trajala celih 50 minut, saj so se morali izprazniti določeni deli tribun, po vrnitvi sodnikov na igrišče pa se je tekma lahko nadaljevala. Partizanu je v zadnji minuti uspelo zadržati tri točke prednosti, tako da je na koncu slavil z rezultatom 70:67.

S prvo zmago v seriji se je Partizan zaenkrat uspel rešiti ter izboriti vsaj še četrto tekmo, ki bo na sporedu v petek ob 18:30, ko bo prav tako vloga domačina pripadla črno-belim. Zanimivo pa bo videti, kakšno kazen bo klub prejel s strani lige ter ali se bo dvoboj igral v za navijače zaprti ali vsaj delno zaprti dvorani.

Jasno je tudi, kdo naj bi sodil četrto tekmo. Poleg Hrvata Luke Karduma naj bi ta nehvaležna naloga pripadla kar dvema Slovencema, Damirju Javorju ter Saši Petku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.