Tadej razkril, ali je resnično tudi na sobotni etapi šel na vso moč

Foto: Epa
Foto: Epa
Pogačar bo po osmem mestu v kronometru v nedeljo postal skupni zmagovalec Toura.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar bo po osmem mestu na kronometru od Libourna do Saint-Emiliona (30,8 km) skupni zmagovalec 108. dirke po Franciji. Dvaindvajsetletnik s Klanca pri Komendi mora v nedeljo za potrditev druge zaporedne zmage na Touru preživeti zgolj še zadnjo, slovesno etapo do Elizejskih poljan v Parizu.

Današnja vožnja na čas je sicer pripadla Belgijcu Woutu Van Aertu (Jumbo-Visma). Belgijec je slavil s časom 35:53, drugo mesto je v etapi pripadlo Dancu Kasperju Asgreenu (Deceuninck-Quick-Step) z zaostankom 21 sekund. Tretji je bil prav tako Danec Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), ki je zaostal 32 sekund.

Foto: Epa Tadej Pogačar

Pogačar (UAE Team Emirates) je v cilj prišel z zaostankom 57 sekund, zasedel pa je osmo mesto in zanesljivo ubranil prednost pred zasledovalci. V Parizu bo tako v nedeljo slavil drugo zaporedno zmago na Touru.

"Bil sem zelo zadovoljen, ko sem prečkal ciljno črto. Kronometer je bil zelo hiter, ob progi pa je bilo veliko navijačev. Vsak kilometer sem užival v njihovi podpori, čeprav sem trpel, saj je bilo zelo vroče. Trenutno ne morem opisati občutkov," je dogajanje na progi za organizatorje dirke opisal skupni zmagovalec.

"Šel sem na vso moč, ampak bilo je povsem drugače kot v peti etapi, ko je bilo v nogah več adrenalina. Danes sem dal vse od sebe, dobro sem bil pripravljen, a ni bilo prave moči v nogah. Vseeno je bila to zelo dobra predstava in zadovoljen sem z doseženim," je osmo mesto v kronometru ocenil Pogačar.

Obeh zmag na Touru ni mogel primerjati. Lanska je bila po ogorčenem dvoboju z rojakom Primožem Rogličem odločena prav predzadnji dan, po kronometru, tokrat pa je moral v zadnjih etapah le zadržati veliko prednost. "Ne morem primerjati obeh zmag. Povsem drugače je bilo. Kot sem že dejal, je bilo lani to nekaj nepredstavljivega, tokrat je bilo pač drugače," je še dodal slovenski zvezdnik.

Za konec je odgovoril le še na vprašanje, kako gleda na pisanje zgodovine na največji dirki. "Ne vem ... O tem bom razmišljal v prihodnosti. Zdaj sem zgolj zadovoljen z doseženim. Uživali bomo in se poveselili."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 25

  • 23:30 17. Julij 2021.

    Nikomur ni nič za verjet bogati šejki so sposobni vsega in jih je težko ujet ,čas bo pokazal pravo sliko.

  • 23:24 17. Julij 2021.

    Daleč najboljši slovenski pozameznik v športu.

  • 22:04 17. Julij 2021.

    Nepomembna novica.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.