Tajfun divjal še v Novem mestu

Foto: SPS/ABA
Foto: SPS/ABA
Košarkarji Krke so v vnaprej odigranem 9. kolu lige Telemach po podaljšku izgubili proti Tajfunu z 61:69. Slednji je še vedno stoodstoten, nanizal je že devet zmag.
Oglej si celoten članek

V Novem mestu so bili gledalci priča poslastici. Dvorana Leona Štuklja, sicer dom aktualnih državnih prvakov, je pozdravila vodilno moštvo lige Telemach. Tajfun je do danes odigral osem tekem in prav vse dobil, nič drugače pa ni bilo niti na tokratnem dvoboju. Krka se je morala ob tekmi manj sprijazniti s četrtim porazom.

Zakaj so košarkarji Tajfuna upravičeno prvo moštvo lestvice, so varovanci Dejana Mihevca pokazali že od prve minute naprej. Prepričljivo so dobili prvo četrtino, ob polčasu vodili za štiri točke. Prednost je po treh četrtinah narasla na pet točk in ko se je že zdelo, da Krka ne bo znala odgovoriti, so se Novomeščani le prebudili, na strani Tajfuna pa so nastopile črne minute. Prvaki so prednost gostov izenačili in tekmo prevesili v podaljšek.

A tam so bili po zaslugi Domna Bratoža, Emirja Zimiča in Ceole Clarka spet bolje razpoloženi gostje, ki so tako vknjižili že deveto zmago v sezoni. Pri domačih je bil s 15 točkami najboljši Mirko Mulalić, Clark jih je za Tajfun dosegel 16. 

"Želeli smo zmagati. Nekaterim igralcem je ta želja dala dodatno moč, nekaterim pa kot da je zavezala roke. Na koncu je bilo tudi nekaj neizkušenih potez. Ne smemo dovoliti, da to, kar je za nami, v popolnosti vpliva na to, kar nas čaka," je po tekmi dejal trener Krke Aleksandar Džikić.

Liga Telemach, 9. kolo:

Krka : Tajfun 61:69 (11:15, 26:30, 42:47, 56:56)
Mulalić 15, Joksimović (7 skokov) in Polutak (7 skokov) po 9; Clark 16, Drobnjak (9 skokov) in Bratož po 13

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.