Tajfun močnejši od Metalca

Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac
Košarkarji Tajfuna so v tekmi 10. kroga lige Aba v Celju premagali Metalac s 76:63 (23:18, 39:35, 59:45).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Tajfuna so na prepričljiv način prišli do četrte zmage v ligi. Proti Metalcu so večji del tekme držali vse niti v svojih rokah, nadzorovali potek, nekaj črnih minut so imeli le v prvem delu druge četrtine, ko so Srbi povedli za štiri točke. A slovenski prvaki so se hitro zbrali in z delnim izidom 8:0 pred odmorom prišli do prednosti, ki je v drugem polčasu niso izpustili iz rok.

Šentjurčani so tekmo dobro odprli, Ceola Clark je že v uvodnih minutah zadel tri mete za tri točke, tako da je njegova ekipa ob odlični igri Sandija Čebularja povedla s 17:9 in 23:14. Nato pa je sledila nekajminutna kriza, gostje so povedli s 35:31, toda Clark in Čebular, ki je v prvem delu dosegel 15 točk, sta stvari vrnila na svoje mesto.

V drugem polčasu se je razigral še Dragiša Drobnjak, tudi obramba je delovala odlično, tako da je Tajfun po treh četrtinah vodil z 59:45. Srbi so se ob koncu tekme približali na sedem točk zaostanka (63:70), a Čebular je razblinil še tiste minimalne dvome o končnem zmagovalcu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.