Tajfun ostaja pri dveh zmagah

Foto: KZS/alesfevzer.com
Foto: KZS/alesfevzer.com
Košarkarji Zadra so v 6. krogu lige Aba premagali Tajfun s 73:67 (14:12, 33:33, 46:45).
Oglej si celoten članek

Zadar doma ni dovolil presenečenja slovenskim prvakom iz Šentjurja, ki so izgubili četrto tekmo v ligi Aba, domači igralci so na drugi strani prišli do svoje druge v tej sezoni.

Šentjurčani so tekmo začeli s trojko, vendar so Zadrčani hitro izenačili in po zaostanku s 3:5 z delnim izidom 5:0 povedli, vodili pa so do 11. minute, ko je Emir Zmić izenačil na 14:14. Domači so še enkrat ušli, Sandi Čebular pa je v 12. minuti s trojko svoji ekipi priigral prednost 20:18. Tajfunovci so zaostajali le še z 22:23, si priigrali tudi pet točk prednosti, vendar so v končnici prvega polčasa domači igralci po zaslugi Draga Pašalića izenačili (33:33).

Ekipi sta bili povsem skupaj tudi v tretji četrtini, čeprav je vmes Tajfun vodil za tri točke in Zadar za dve. Pašalić je na začetku zadnje četrtine s košem svoji ekipi priigral štiri točke prednosti, ki jo je skupaj s soigralci počasi povečeval - v 36. minuti je bilo 61:50. Trener Tajfuna Dejan Mihevc je vzel minuto odmora, njegovi fantje pa so odgovorili s serijo 8:0. A to je bilo vse, zadnji poizkusi Šentjurčanov so bili jalovi in Zadar je prišel do druge zmage v ligi Aba.

Tajfun bo tekmo sedmega kroga igral prihodnji petek proti Mega Leksu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.