Tajfun preko Krke do prve zmage

Foto: FB KK Tajfun
Foto: FB KK Tajfun
Košarkarji Tajfuna so zabeležili prvo zmago v novi sezoni, tako da v ligi Nova KBM ni več ekip brez zmage.
Oglej si celoten članek

Zasedba pod vodstvom Jurice Golemca je pred domačimi gledalci ugnala sedemkratne državne prvake iz Novega mesta s 75:72.

Šentjurčani so vodili od prve do zadnje minute, v zaključku pa so uspeli ohraniti mirno roko s črte prostih metov in z agresivno obrambo zadržali najnevarnejše igralce Krke, za katero je to drugi poraz na zadnjih treh tekmah v Ligi Nova KBM.

Tajfun se je že v samem začetku dokopal do najvišje prednosti na tekmi (23:8), nato pa prednost skrbno varoval. V zadnji četrtini se je Krka zelo približala - 68:67, toda gostitelji so uspešno odbili vse napade. V zadnji minuti je ključno vlogo odigral ameriški center Khaliq Khadeen Spicer. Dosegel je pet od svojih sedmih točk in pobral dve odločilni odbiti žogi. Tako je Krki ostal napad za izenačenje, poskus prvega strelca tekme Matica Rebca (22 točk, trojke 4:10) pa ni našel cilja.

"Spremljali smo zelo zanimivo tekmo. Pomembno je, da smo prebili led in dosegli prvo zmago v sezoni. Igrali smo agresivnejše kot na prejšnjih tekmah in garali vseh 40 minut. Vseh deset igralcev, ki je stopilo na parket, je dalo vse od sebe. Ponovno bi se rad zahvalil našim navijačem, ki so nam pomagali v težkih trenutkih in bili naš šesti igralec," je po tekmi dejal nekdanji slovenski reprezentant na klopi Tajfuna Golemac.

"Tekmo začeli premehko, tako v napadu kot v obrambi in gostitelji so to izkoristili ter nam ušli. V nadaljevanju smo se trudili, da bi jih ujeli, tako da svojim fantom ne morem zameriti volje. A to je bilo premalo in Tajfun je zasluženo slavil," pa je po porazu proti svoji nekdnji ekipi dejal trener Krke Dejan Mihevc.

Pri zmagovalcih je Vujasinović zbral 16 točk in 6 podaj, Brodnik 14, Miković pa 12 točk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.