Tajfun tudi čez Sutjesko

Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac
Košarkarji Tajfuna so v 14. krogu lige Aba premagali Sutjesko z 61:50 (21:16, 34:21, 47:42).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Tajfuna so vpisali peto zmago v zadnjih šestih nastopih. Potem ko so v prejšnjem krogu v Laktaših dosegli prvo, zgodovinsko v gosteh, so tokrat to še nadgradili. V Nikšiču so premagali Sutjesko in se z izkupičkom 7-7 povzpeli v zgornji del razpredelnice lige Aba.

Zmaga slovenskega prvaka je povsem zaslužena. Šentjurčani so bili boljši večino tekme; pomembno prednost, ki jo v nadaljevanju niso izpustili iz rok, pa so si priigrali v drugi četrtini, ko so s trdo obrambo dobili vsega pet točk. Prav igra v obrambi je bila tudi tokrat ključ do uspeha, saj je Tajfun v 40 minutah prejel vsega 50 točk. To je izenačenje drugega najnižjega seštevka točk v tej sezoni lige Aba. Prav toliko jih je dosegla Krka v dvoboju z Unionom Olimpijo (80:50), eno manj pa je zabeležil Zadar, ko je v tretjem krogu pri njem gostovala Crvena zvezda.

Tajfun bo preostale tri tekme v letu 2015 odigral v Sloveniji, in sicer dve doma in eno v gosteh. V naslednjem krogu in 26. decembra bo gostil Cibono oziroma Crveno zvezdo, vmes, 22. decembra, pa ga čaka gostovanje v Novem mestu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.