Tajfun v tretji četrtini odpihnil Olimpijo

Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac
Košarkarji Tajfuna so v 9. krogu lige Aba premagali Union Olimpijo s 73:59 (10:14, 23:24, 55:40).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Tajfuna ostajajo gospodarji slovenske košarke. Od osvojitve državnega naslova maja letos s slovenskimi ekipami ne poznajo poraza; Krko so premagali tako v superpokalu kot ligi Aba, zdaj pa so v dvorani Golovec vzeli mero še Unionu Olimpiji.

Šentjurčani so tako prekinili niz petih porazov, Ljubljančani pa so svojega raztegnili na tri tekme. Tajfun, ki je nazadnje v ligi Aba slavil 6. oktobra prav proti Krki, je po prvi tretjini rednega dela lige Aba pri izkupičku 3-6, Union Olimpija pa je zdrsnila na 4-5.

Gostitelji so do zmage prišli zahvaljujoč odlični tretji četrtini. Potem ko so v prvem polčasu oziroma v dvajsetih minutah igre dosegli vsega 23 točk, so jih v dobrih sedmih minutah nadaljevanja zadeli kar 26. V tem času so si nabrali lepo zalogo točk (45:32), ki je varovanci Gašperja Potočnika niso znali več oklestiti. V zadnjem delu so se sicer približali na šest točk zaostanka, toda za poln preobrat znova niso imeli meta z razdalje, razpoloženega posameznika ali prave volje oziroma samozavesti.

Izbranci Dejana Mihevca bodo v naslednjem krogu lige Aba gostili Metalac (13. 11.) - vmes jih čaka še gostovanje na Danskem v pokalu Fiba, zeleno-beli pa bodo v sredo gostili nemški Bamberg, čez sedem dni pa gostovali pri Cedeviti.

Izjave po tekmi:

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: "Čestitam fantom za zmago in tudi samo igro. Videli smo srečanje ekip, ki sta se zelo dobro pripravili ena na drugo. V drugem polčasu smo pokazali samozavest oz. odločnost, ki nam je mogoče v zadnjem času manjkala. Sprostili smo se tudi v napadu, predvsem pa vseskozi vztrajali pri dobri obrambi, kar nam je skupaj prineslo zasluženo zmago."
 
Stanko Sebič, igralec Tajfuna: "Po nekaj porazih so občutki izjemni in verjamem, da bomo nekaj tega kapitala prenesli naprej. Premagati Union Olimpijo je vedno uspeh. Trenerski štab nas je zelo dobro pripravil, s soigralci smo se držali navodil. Navijači so pripravili izvrstno vzdušje in nam dali dodaten elan."
 

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: "Čestitke Tajfunu za zasluženo zmago. Tekma je bila odločena v tretji četrtini. Kljub temu, da smo se dogovorili drugače, smo želeli do zmage priti preveč preko napada, kar je v današnji košarki premalo. Ko so se tajfunovci razleteli po igrišču, jih je bilo nemogoče ustaviti."

Blaž Mesiček, igralec Uniona Olimpije: "Poraz je za nas veliko razočaranje. Priprava na tekmo je bila dobra, ampak na igrišču nismo bili na ustreznem nivoju. V drugi polčas smo vstopili brez prave energije, potem pa razigranih domačinov nismo mogli več uloviti."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.