Tako blizu, a tako daleč: Zmaji poraženi!

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Hokejisti Telemacha Olimpije so bili le še dobro minuto oddaljeni od zmage proti Dornbirnu, saj so kljub začetnemu zaostanku povedli na začetku zadnje tretjine, vendar so domači uspeli tik pred koncem izsiliti podaljšek. Nezbranost Zmajev je z drugim golom na tekmi izkoristil Michael Henrich in z rezultatom 3:2 (1:0, 0:1, 1:1, 1:0) Olimpijo oropal krvavo potrebnih točk.
Oglej si celoten članek

Ljubljanski hokejisti so po reprezentančnem premoru drugo polovico odločilnega dela prvenstva začeli z zmago proti Innsbrucku, s katerim so se v sezoni že nekajkrat opekli. Tokrat so se podali na dolgo gostovanje k Dornbirnu. Ta je bil podobno kot Innsbruck šibka točka Ljubljančanov, saj so v rednem delu z njim trikrat izgubili, šele prva tekma v drugem delu in zmaga 4:0 je prinesla olajšanje. Zeleno-beli so se zavedali, da pravzaprav morajo zmagati, ker je njihov najhujši tekmec v boju za mesto v končnici Salzburg igral z zadnjeuvrščenim Innsbruckom. A po tesnem vodstvu v zadnji tretjini so danes na koncu klonili po podaljšku.

Domači povedli v izdihljajih prve tretjine

Ljubljančani so bili v začetnem obdobju igre boljši, toda premoči niso kronali še z zadetkom. Domači vratar Patrick Desrochers je bil zanesljiv, nekajkrat pa je moral posredovati tudi gostujoči vratar Jerry Kuhn. V 14. minuti so imeli domači prvič na tekmi igralca več, prednosti pa niso izkoristili, čeprav je bil Luciano Aquino blizu gola, a je njegov strel ustavil okvir vrat. Vseeno pa so bili po uvodnih 20 minutah bolj zadovoljni v taboru Dornbirna, prav Aquino je dobro podal Michaelu Heinrichu, ta pa v 19. minuti zadel za 1:0.

Hebar Zmaje vrnil v igro

Zaostanek je spodbudil zmaje, ki so pritisnili proti golu domačih. Toda izenačenja ni bilo vse do 27. minute, ko je po strelu Andreja Hebarja domačemu vratarju plošček ušel v gol. Gostje so še naprej narekovali ritem, a bili tudi preveč nervozni, saj so si v 28. minuti že drugič prislužili kazen zaradi preveč igralcev na ledu. Prednosti domači niso izkoristili, Ljubljančani pa bi lahko ob koncu tretjine tudi povedli, toda poskusa Chrisa d'Alvisa in Žige Panceta je domači vratar ustavil.

Pesjak presenetil domačega vratarja

Zato pa se je v nadaljevanju izkazal mladi Miha Pesjak, ki je močno udaril z modre črte in presenetil vratarja Desrochersa.
Sledila je nova kazen za goste, Thomas Andrew si je zaradi pregovarjanja s sodnikom prislužil še deset minut disciplinske kazni. Domači so skušali na vsak način priti do izenačenja, najbolj nevarna sta bila Aquino in Andrew Kozek, toda obramba gostov je, kljub novima izključitvama v 53. in 54. minuti, zdržala. Vse do 59. minute, ko je v polno zadel David Printz in izsilil podaljšek.

Dvoboj na Predarlberškem se je nato za goste končal s porazom; potem ko je Thomas zapravil veliko priložnost, ko je bil vratar domačih že na tleh, a je poslal plošček čez gol, je bil na drugi strani bolj učinkovit Heinrich. Z drugim zadetkom na tekmi je v 64. minuti zapečatil usodo gostov.

Liga Ebel, drugi del, 7. kolo:

Za uvrstitev od 7. do 12. mesta

Dornbirn : HDD Olimpija 3:2* (1:0, 0:1, 1:1)
Henrich (19), Printz (59); Hebar (27), Pesjak (43)

Orli Znojmo : Sapa Fehervar 6:2 (2:0, 1:2, 3:0)
Uram (8), Wharton (15), Kominek (37), Jarusek (47), Havlik (48), Müller (55); Novak (31), Sikorcin (36)

Innsbruck : Red Bull Salzburg 1:5 (0:2, 0:3, -:-)
Mossmer (51); Lynch (1), Richmond (13), Pallestrang (23), Schremp (31), Bischofberger (36)

* - po podaljških

 

 

 

 

 

 

Za uvrstitev od 1. do 6. mesta

KAC Celovec : Graz 99ers 3:2 (0:0, 0:0, 3:2)
Lammers (47), Lundmark (52), Siklenka (57); Reinthaler (59), Latendress (60)

Vienna Capitals : VSV Beljak 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
Pinter (9), Keller (22); Ryan (14), Petrik (19), Damon (34)

Black Wings Linz : Medveščak Zagreb 6:5 (1:2, 2:1, 3:2)
Engelhardt (14), Lebler (25), Lukas (29), Leahy (55), Hedlund (57), Irmen (60); Yelovich (13), Buck (16), Koren (29), Miller (41), Gasparovic (46)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.