Tako dober je Dončić, ko gre resnično zares

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Takšnih številk ni dosegal še nihče.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je že od rane mladosti navajen na pritiske, komaj polnoleten je bil za Goranom Dragićem ključni mož pri pohodu Slovenije do evropskega zlata, že v naslednji sezoni pa je prevzel vodilno vlogo pri madridskem Realu in ga kot najboljši mož zaključnega turnirja popeljal do evroligaške lovorike. 

Da na parketu pritisk izjemno dobro prenaša, kaže tudi podatek o njegovi učinkovitosti v končnicah lige NBA, ko zaigra na dvobojih, ki lahko že prinesejo konec sezone. Tekmo, ki bi ob porazu prinesla izpad njegove ekipe iz tokratnega play-offa, je odigral tudi v četrtek zvečer po ameriškem času, proti Phoenixu pa je nato vknjižil 33 točk, 11 skokov, 8 podaj in štiri ukradene žoge, izgubil je le eno.

Nov odločilni dvoboj sledi v nedeljo, pristaše Sonc pa lahko kar skrbi dejstvo, da je slovenski zvezdnik strelsko izjemno razpoložen, ko je to najbolj potrebno.

Na tekmah, ki prinašajo morebitni izpad, je Dončić tako celo igralec z najboljšim povrečjem doseženih točk med tistimi, ki so odigrali vsaj tri takšne dvoboje. V prejšnjih sezonah je na takšnih obračunih blestel proti LA Clippers, pred slabim letom dni je na sedmi tekmi dosegel 46 točk, a to takrat ni bilo dovolj za napredovanje v drugi krog končnice.

Prvi mož Dallasa je v povprečju zbral 39 točk na 'odločilnih' dvobojih, v hrbet pa mu s precejšnjim zaostankom gledajo tudi največji zvezdniki košarke. LeBron James je pri povprečju 33.5, Michael Jordan pri 31.3, pokojni Wilt Chamberlain pri 31.1 in Kevin Durant pri 30.2. Pri 23 letih ima tako Dončić v tej kategoriji rez izjemno družbo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.