Tako dolgo bo odsoten Marc Márquez

Foto: Epa
Foto: Epa
Kot je sporočila Honda, so po analizi poškodbe presodili, da ni smiselno hiteti.
Oglej si celoten članek

Potem ko se je svetovni motociklistični prvak Marc Márquez po poškodbi v začetku letošnje sezone morda tudi prehitro poskusil vrniti in se je njegova poškodba poslabšala, so se v ekipi Honde odločili, da ne bodo še enkrat tvegali. Danes je moštvo sporočilo, da bo spremenilo načrte okrevanja in da bo po novem brez dirk vsaj dva meseca.

Kot je sporočila Honda, so po posvetu z več zdravniškimi ekipami in po analizi poškodbe (zlom nadlahtnice) presodili, da ni smiselno hiteti. Zato so načrt vračanja v karavano spremenili in bo zdaj okrevanje trajalo med dvema in tremi meseci.

motoGP Presenetljiva imena v prvi vrsti

Cilj te spremembe je, da bi se Márquez po okrevanju vrnil popolnoma pripravljen. Honda ni določila datuma vrnitve, so pa dodali, da bodo javnost sproti seznanjali s potekom zdravljenja.

"Na začetku je bilo veliko ugibanj o poškodbi in o tem, kako hitro se bo vrnil. Po drugi operaciji pa smo ocenili, da je edino merilo to, da se vrne popolnoma zdrav. Ne bomo ga silili, ko pa bo spet sposoben voziti, kot zna, bomo skupaj določili nove cilje," je ob tem dejal vodja moštva Alberto Puig.

Márquez je grdo padel na prvi dirki sezone 19. julija v Jerezu, potem pa najprej prestal prvo operacijo, po kateri se je skušal vrniti že na naslednji dirki, a je zaradi bolečin na treningih moral odnehati. Pozneje pa je moral še enkrat na operacijsko mizo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.