Tako je vrglo Ilko Štuhec

Foto: EPA
Foto: EPA
Prva dama slovenskega alpskega smučanja Ilka Štuhec je na superveleslalomu v St. Moritzu osvojila 11. mesto, kar je njena druga najboljša uvrstitev na svetovnih prvenstvih.
Oglej si celoten članek

Ilka Štuhec je zgornji del superveleslalomske preizkušnje v St. Moritzu opravila z odliko, nato pa zašla z idealne linije in na progi pustila preveč časa. ''Lahko bi se pošalila in rekla, da sem bila tam skoraj prehitra, tako da me je potem vrglo,'' je v značilno simpatičnem slogu dejala najboljša smukačica sezone, ki se boljše uvrstitve nadeja v kraljevski disciplini.

Rezultat na superveleslalomu ni slab, ne nazadnje gre za njen drugi najboljši izid na SP, a dejstvo je, da je Štuhčeva sposobna več. ''Počutila sem se super, na startu in potem, ko sem začela. Sem grizla, želela sem dodajati in napadati,'' je povedala.

Za razliko od ponedeljkovega treninga so bili tokrat pogoji odlični in vredni legendarnega prizorišča, kot je St. Moritz. ''Pogoji so bili super, sneg je bil čisto drugačen kot včeraj, bilo je po domače povedano bogo, bile so grude in vse možno. A danes je bilo fantastično, tako kot je po navadi tu v St. Moritzu, res je bilo veselje peljati,'' je povedala Štuhčeva, ki se zaradi zamujene priložnosti ne bo pretirano sekirala.

''Izgubila sem kar nekaj časa, ki ga potem nisem mogla več nadoknaditi, tako da sem, kjer sem,'' je povzela svojo vožnjo in se ozrla v prihodnost: ''Za naprej si želim tako kot vsakič, še naprej čim bolje odsmučati, bomo pa videli, kaj bo to pomenilo rezultatsko.''
Druga slovenska predstavnica na tekmi je bila Maruša Ferk, ki je končala na 30. mestu z zaostankom 3,35 sekunde.

''Za to tekmo smo se odločili zato, da se spoznam s terenom, saj po tej strani proge nisem še nikoli vozila, da se spoznam s konfiguracijo proge, da vidim vse prehode in kaj me čaka. Moja naloga danes je bila, da odpeljem pravo linijo, da vse te dele odpeljem korektno, tako kot smo se zmenili na ogledu. Seveda sem poskušala biti tudi čim hitrejša. Na nek način sem zadovoljna, saj sem po dolgem času smučala korektno in uživala. Seveda bi si želela, da bi bila še kakšno sekundo hitrejša, potem bi bila z rezultatom še bolj zadovoljna. A zdi se mi, da je to dobra naložba za naslednje dni, saj moje glavne tekme še prihajajo, torej alpska kombinacija in slalom,'' je povedala Ferkova.

Vožnja Ilke Štuhec (22:00 - 23:35, napaka pri 22:45):

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.