Tako jo je odnesel mladi skakalec

Foto: EPA
Foto: EPA
Dan pred tekmo smučarskih skokov v okviru pokala Cocta na Ljubnem se je poškodoval član mladinske selekcije iz Kranja.
Oglej si celoten članek

Med pripravami na današnjo tekmo na Ljubnem se poškodoval član mladinske selekcije, ki so ga zaradi suma težje poškodbe prepeljali  v UKC Ljubljana. 

Posredovali so reševalci NMP Mozirje, ki so poškodovanega oskrbeli, nato pa ga je prevzela ekipa Helikopterske nujne medicinske pomoči, ki ga je s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

Posredovali so tudi gasilci PGD Ljubno ob Savinji, ki so zavarovali mesto pristanka helikopterja. Za informacije smo se obrnili na predsednika organizacijskega komiteja Rajka Pintarja, ki je za zurnal24.si razkril, kakšne so razsežnosti poškodbe mladega skakalca.

''Skakalnica je bila odprta. Danes na Ljubnem poteka pokal Cockta v kategorijah 16, 18, 20, člani in članice. Klubi ponavadi dan prej pridejo na preizkus skakalnice. To so neuradne informacije, ampak skakalcu iz Kranja se je pašček odpel ali strgal in je padel,'' je povedal Pintar.

Skakalec na srečo ni utrpel hujših poškodb in se je lahko že preselil v domačo oskrbo. ''Ima zlomljeno ključnico. Funkcionalno je povsem v redu. Reševalna služba je za vsak slučaj poklicala helikopter, ki ga je odpeljal v center. Kolikor smo izvedeli, ima zlomljeno ključnico,'' je dodal Pintar.

Informacije je potrdil tudi predstavnik za odnose z javnostmi na SZS Tomi Trbovc. ''Gre za člana mladinske selekcije iz Kranja, ampak ni nič hujšega. Je že doma,'' je dejal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.