Tako lahko Slovenija naleti na Američane

Foto: Anže Malovrh/STA
Foto: Anže Malovrh/STA
Kaj mora Slovenija narediti, da se izogne vseeno še vedno favorizirani ameriški zasedbi?
Oglej si celoten članek

Pred zadnjiim dnevom skupinskega dela na olimpijskem košarkarskem turnirju je le še malo neznank. Znanih je sedem udeleženk četrtfinala, v predtekmovalni skupini C pa bosta o osmi ekipi v izločilnih bojih na medsebojni tekmi odločili Japonska in Argentina. Za prvo mesto v skupini se bosta pomerili Slovenija in Španija.

Po visoki zmagi ZDA proti Češki (119:84) je že znano, da bo ameriška zvezdniška zasedba najboljša med reprezentancami, ki bodo v svojh skupinah osvojile drugo mesto. V žrebu, ki bo delno delegiran, se bodo izbranci Gregga Popovicha tako pridružili trem zmagovalkam skupin (Francija, Avstralija, Slovenija/Španija), ki se bodo v četrtfinalu pomerile s preostalima dvema drugouvrščenima ekipama in še dvema, ki sta bili v predtekmovanju tretji (Italija, Nemčija, Japonska/Argentina, Slovenija/Španija).

Slovenija se bo tako v primeru zmage proti Španiji med nosilci pridružila Franciji, Avstraliji in ZDA, ker pa se v četrtfinalu ne more srečati s svojimi dosedanjimi tekmicami, bi za preboj v polfinale odločal dvoboj z Italijo ali Nemčijo. Ob zmagi v skupini sta to edini možni nasprotnici Slovenije.

Če bi proti četi Aleksandra Sekulića Španija prišla do zmage, bi Slovenci zasedli drugo mesto v skupini, njihov preboj med četverico najboljših pa bi bil na papirju precej težji. Oviro za uvrstitev v polfinale bi Luki Dončiću in kolegom predstavljali Francozi, Avstralci ali Američani.

Foto: Profimedia slovenija košarka olimpijske igre tokio

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.