Tako Olimpija kot Jesenice z zmago

Foto: Žurnal24
Tako hokejisti Olimpije kot Jesenic so se v osmem kolu lige Ebel veselili zmage z rezultatom 3:2. Železarji so pod Mežaklo ugnali Medveščaka, Olimpija pa v Tivoliju Sapo Fehervar.
Oglej si celoten članek

V deseti minuti so Madžari minuti pokazali, kako se igra z igralcem več, ko so s hitro kombinacijo prišli do vodstva z natančnim strelom Istvana Sofrona. Na srečo domačih pa je bilo njihovo veselje kratko, že v 13. minuti so gostitelji z igralcem več po prodoru Žige Pavlina in strelu iz prve Erika Panceta - zabil je svoj prvi gol v ligi Ebel - izid izenačili. Le 43 sekund pozneje je po levi strani gostom ušel Tomi Mustotnen, ki so ga tekmeci pred golom zrušili. Glavni sodnik je pokazal na kazenski strel, ki ga je finski napadalec mojstrsko izvedel in zadel za 2:1.

V drugem delu so pobudo prevzeli gosti, čeprav so imeli domači dvakrat na ledu igralca več, a bili povsem nenevarni. Za vse to so bili kaznovani v 38. minuti, ko so Madžari še drugič z igralcem več prek Martina Vasa dosegli gol.

V zadnjo tretjino so Ljubljančani krenili s prednostjo štirih proti trem, kar je v hokeju lepa prednost, a tudi tega niso unovčili. Na drugi strani so pretili gosti, vendar je bil Sila vedno znova na mestu. V 52. minuti so imeli Ljubljančani prvo veliko priložnost, a je Petr Šachl iz bližine zgrešil gol. Zadetek olajšanja pa je prinesel kapetan Žiga Pance v 57. minuti, ko je zadel na prvo vratnico, finski čuvaj mreže v madžarskih vratih Tommi Satosaari je bil povsem nemočen.

Na jesenicah padel Medveščak
Jeseničan v zagrebških vratih Robert Kristan je prvič moral po ploščico v svojo mrežo v 12. minuti. Po strelu Mitje Robarja je odbitek v mrežo zabil Rok Tičar. Veselje na tribunah Podmežakle se je umirilo le dve minuti kasneje, ko je z močnim strelom vratarja Jaakko Suomalainena premagal John Hecimovic. Gostje so takoj dobili priložnost, da z igralcem več pridejo še do vodstva, ponovno je bil izključen domači napadalec Jure Dolinšek. Jeseničani so se čvrsto branili, ko pa se je mladi napadalec vrnil na led, je takoj prišel do ploščice in v protinapadu podal do Bretta Lysaka, ki mu iz neposredne bližine ni uspelo premagati Kristana. Sledilo je še nekaj poizkusov "železarjev", najbližje golu je bil Robert Sabolič, Kristan je strel odbil. Na drugi strani je bil nevaren ponoven strel Hecimovica, tokrat pa je Suomalainen posredoval bolje in prva tretjina se je končala z neodločenim rezultatom.

Foto: Žurnal24 null

Na začetku druge tretjine so domači stisnili goste v njihovo tretjino. Jeseničani so prišli do novega vodstva, ko sta obe ekipi spet igrali v popolnih postavah. Po podaji Matevža Ermana je pokritega Kristana s petardo od daleč presenetil Sabolič. Domači so imeli priložnost za povišanje vodstva v 32. minuti. V hitri akciji dva na ena je Sabolič podal Tičarju, zadetek je preprečil Kristan, ki je prestregel podajo skozi vratarjev prostor. Nekaj minut kasneje je Suomalainen ubranil strel Ryana Kinasewicha. V zadnjih sekundah druge tretjine se je po samostojnem prodoru pred vrati Suomalainena znašel Thomas Guidarelli, ki mu iz neposredne bližine ni uspelo izenačiti.

Takoj na začetku zadnje tretjine so imeli priložnost za povišanje vodstva domači, a Jeglič po podaji Tičarja ni premagal Kristana. Sledila je kazen za domačega branilca Douga Nolana. Gostje so potrebovali le 18 sekund, da so izkoristili prednost igralca več, z močnim in natančnim strelom od daleč je zadel Robby Sandrock. V nadaljevanju so ritem igri dajali domači. Kristan pa je bil tisti, ki ni dovolil novega vodstva "rdečim". Slovenski reprezentančni vratar je bil zanesljiv pri strelih Wada Skolneyja, Tičarja in soigralcev.

Sredi zadnje tretjine so gostje za nekaj minut umirili nalete domačih. V 55. minuti je bil ponovno na preizkušnji Kristan, ko je v akciji ena na ena do strela prišel Sabolič, njegov strel je zagrebški vratar zadržal. Na drugi strani je vrata domačih ogrozil Hecimovic, a Suomalainen se takrat ni pustil premagati. Sledili sta dve težki minuti za domačo obrambo ob izključitvi Ermana. Jeseničani so se tokrat bolje branili kot na začetku tretjine. Na videz utrujeni gostje so izgubili ploščico v napadalni tretjini in v 58. minuti je po protinapadu podajo Robarja v gol z igralcem manj spremenil Lysak. Kmalu zatem je bil izključen še Sabolič. Ted Sator na klopi gostov je vzel pol minute odmora, nato pa v zadnjih 100 sekundah tekme napadal s šestimi igralci v polju in brez Kristana. Močni streli Sandrocka, Serticha in Banhama od daleč niso našli poti do mreže domačih vrat. Podmežakla se je zasluženo veselila četrte zmage svojih ljubljencev v sezoni.

Liga Ebel, 8.  kolo:

Acroni Jesenice : Medveščak 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Tičar (12), Sabolič (28), Lysak (58); Hecimovic (14), Sandrock (42)

Tilia Olimpija : Sapa Fehervar 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
E. Pance (13), Mustonen (14), Ž. Pance (57); Sofron (10), Vas (38)

Linz : Dunaj 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

KAC : Gradec 3:4* (0:1, 1:1, 2:1)*
*po kazenskih strelih

Salzburg : VSV Beljak 4:5 (4:2,0:1, 0:2)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.