Tako se je končal prvi Đokovićev finale v tem letu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Rubljov v odločilnem nizu Đokoviću zavezal kravato.
Oglej si celoten članek

Ruski teniški igralec Andrej Rubljov je zmagovalec turnirja serije ATP v Beogradu z denarnim skladom 597.900 evrov. V finalu je s 6:2, 6:7 (4), 6:0 ugnal prvega igralca sveta domačina Novaka Đokovića.

 

Štiriintridesetletni zvezdnik je tako kot na prejšnjih treh obračunih na domačem turnirju začel zaspano in izgubil prvi niz. Vnovič se je vrnil v drugem in tokrat proti osmemu igralcu lestvice ATP po podaljšani igri izsilil odločilni niz. V njem pa proti pričakovanjem ni imel možnosti proti Rubljovu, ki je na poti do 11. naslova v karieri tekmecu zavezal kravato (6:0).

Za Rubljova je bil to sicer 16. finale, od tega tretji letos. Pred Beogradom je slavil februarja v Marseillu in Dubaju. Štiriindvajsetletni Rus je v drugem medsebojnem obračunu prvič ugnal Đokovića.

Đoković po 124. nastopu v finalu ostaja pri 86 turnirskih zmagah. Letos je prvič igral v finalu, potem ko je v Monte Carlu izpadel v drugem krogu, v Dubaju pa v četrtfinalu. Na prvem grand slamu na OP Avstralije ni igral, ker mu je tamkajšnja vlada zavrnila vizo, na obeh mastersih v Indian Wellsu in Miamiju pa ni smel igrati, ker ni cepljen proti novemu koronavirusu.

Beograd Đoković o Slovencu: On je velika zvezda

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.