Tako so počastili 43 preminulih

Foto: Epa
Foto: Epa
V Genovi so se poslovili od umrlih someščanov.
Oglej si celoten članek

Privrženci italijanskega nogometnega kluba Genoe so bili na nedeljski tekmi Serie A proti Empoliju v prvih 43 minutah tekme povsem tiho in so na ta način počastili spomin na žrtve tragične nesreče, ki se je zgodila 14. avgusta, ko se je v času nevihte zrušil avtocestni viadukt nad reko Polcevera.

Genova Grozi, da se bo zrušil še preostanek viadukta

Po 43 minutah nemega spremljanja tekme so navijači Genoe združno začeli skandirati ime svojega mesta in kluba "Genoa, Genoa", nogometaši na zelenici pa si nosili majice z napisom "Genoa v srcu".

Za zasedbo iz tega italijanskega pristaniškega mesta je bila nedeljska tekma proti Empoliju prva v tej sezoni, na njej pa je zmagala (2:1). Sampdoria, druga ekipa iz Genoe, je na svoji uvodni tekmi v serie A v Vidmu izgubila (1:0).

Za Empoli je Miha Zajc igral do 76. minute, za Sampdorio je Vid Belec sedel na klopi.

Foto: Epa Genoa

Foto: Epa Genova most

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.