Tako so se končale kvalifikacije za Marqueza

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Motociklisti so v Jerezu opravili kvalifikacije za drugo letošnjo dirko.
Oglej si celoten članek

V razredu motoGP si je najboljši startni položaj tako kot pred tednom z yamaho zagotovil Francoz Fabio Quartararo, tudi zmagovalec prve dirke. Za Quartararoja je to osmi najboljši startni položaj v karieri.

Drugo mesto je še enkrat osvojil Španec Maverick Vinales, voznik tovarniške yamahe, ki je bil v zadnjem krogu hitrejši od Francoza, a je na enem izmed zavojev zapeljal predaleč, tako da mu časa niso priznali. Tretje mesto je zasedel Italijan Francesco Bagnaia na ducatiju, četrto pa njegov rojak in Vinalesov moštveni kolega Valentino Rossi.

Svetovni prvak Marc Marquez, ki so mu pred dnevi operirali zlomljeno roko, je opravil dopoldanski prosti trening, na katerem ni bil med najhitrejšimi, se nato pojavil tudi na kvalifikacijah, a hitro odnehal. Ostal je brez časa in bi nedeljsko dirko začel z zadnjega startnega položaja.

Iz njegove ekipe so nato sporočili, da na VN Andaluzije ne bo nastopil, saj so bolečine še prehude.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:32 25. Julij 2020.

    Se bo slišalo grdo, ampak mu privoščim. Tip rine z glavo skozi zid. V torek je imel operacijo, danes bi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.