Tako so si v Riu izborili OI 2016

Foto: Epa olimpijski krogi
Rio de Janeiro članov komiteja ni prepričal le s programom.
Oglej si celoten članek

Sergio Cabral, nekdanji župan Ria de Janeira, je na sodišču prvič priznal, da je porabil dva milijona ameriških dolarjev denarja za pridobitev glasov za organizacijo olimpijskih iger leta 2016.

Dejal je, da je skupaj z nekdanjim predsednikom Olimpijskega komiteja Brazilije Carlosom Albertom Nuzmanom in brazilskim mogotcem Arthurjem Cesarjem Soaresom de Menezesom Filhom leta 2009 podkupil nekaj članov Mednarodnega olimpijskega komiteja (Moka) v zameno za glasove za OI v Riu de Janeiru.

Cabral, ki je obtožen korupcije in pranja denarja, je dejal, da je za omenjena izplačila vedel tudi tedanji brazilski predsednik Inacio Lula da Silva. Ta je to sicer pred tem že nekajkrat zanikal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.