Tako so šokirali ob 15. obletnici

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Nemški tretjeligaš Hansa Rostock je po zaslugi neokusne poteze navijačev privabil ogromno negativne pozornosti.
Oglej si celoten članek

V nedeljo, 11 septembra 2016, je minilo 15 let od enega najdomevnejših incidentov v svetovni zgodovini, ko so pripadniki teroristične skupine Al Kaida ugrabili štiri potniška letala in poskrbeli za največji teroristični napad na ozemlju Združenih držav Amerike.

Na dan, ko so onkraj Atlantika potekale številne slovesnosti v čast žrtvam tega tragičnega dogodka, so za incident poskbeli navijaši nemškega kluba Hansa Rostock, nekoč udeleženca elitnega nemškega prvenstva, danes pa člana tretje nemške lige.

Hansa Rosctok je v nedeljo gostoval v Aalenu, navijači pa so tekmo izkoristili za protiameriški protest. Med tekmo so namreč razgrnili transparent, na katerem je bila slika Osame Bin Ladna, nekdanjega vodje Al Kaide, k so ga ameriške sile ubile leta 2011.

Navijači nemškega tretjeligaša naj bi želeli s transaprentom opozoriti na grozote, ki so jih ameriške sile povzročile v Rostocku med drugo svetovno vojno.

Vodstvo nogometnega kluba je že napovedalo sankcije za vse odgovorne, klubu pa grozi več tekem pred praznimi tribunami.

''To je bilo zelo neumno in povsem neokusno,'' je povedal direktor kluba Robert Marien.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.