Tako spektakularno bo izgledal največji stadion na svetu

Foto: youtube stadion Evergrande Guangzhou
"Primerjati ga bo moč z opero v Sydneyju."
Oglej si celoten članek

Začela se je gradnja največjega nogometnega stadiona na svetu. Objekt v kitajskem Guangzhouu bo sprejel 100 tisoč gledalcev, kar je nekaj več od kultnega Camp Nou, ki ima 99.354 sedežev. Največji stadion sicer ostaja severnokorejski Rungrado 1. maj, ki lahko sprejme 114.000 ljudi, namenjen pa ni le nogometni igri.

Stadion u Guangzhouu bo zgrajen v obliki lotosevega cveta, stal bo 1,7 milijarde ameriških dolarjev, dokončan pa naj bi bil do leta 2023. Dizajniral ga je arhitekt Hasan Syed.

"Ta stadion bo postal znamenitost, ki jo bo moč primerjati s sidnejsko opero in Burj Khalifom. Bo pomemben simbol kitajskega nogometa," je dejal Xia Haijun, predsednik skupine Evergrande, ki gradi omenjeni objekt. Skupina je sicerže  sporočila, da bo na Kitajskem zgradila še dva moderna stadiona, ki bosta namenjena okoli 80 tisoč gledalcem. 

Evergrande je tudi lastnik kluba iz Guangzhoua, ki je osemkrat osvojil kitajsko prvenstvo, dvakrat pa je bil tudi najboljši v azijski ligi prvakov.

Trener je trenutno nekdanji prejemnik zlate žoge Fabio Cannavaro, največja zvezdnika pa Brazilca Paulinho in Anderson Talisca. Če kot tujce ne štejemo naturaliziranih Brazilcev Ricarda Goularta in Fernanda Henriqueja ter nekdanjega mladega angleškega reprezentanta Tyiasa Charlesa Browninga, ki ga na Kitajskem poznajo pod imenom Jiang Guangtai, je v klubu kot tujec le še južnokorejski reprezentančni branilec Park Ji-soo.

Foto: Profimedia Anderson Talisca

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.