Tako sta Francozinja in Slovenka sklenili dvoboj

Foto: Epa
Foto: Epa
Tina Trstenjak je morala priznati premoč prijateljici in veliki tekmici.
Oglej si celoten članek

"Sva veliki tekmici, a tudi dobri prijateljici. Ko se midve boriva, je vedno šov. Ne bi si mogla želeti drugačnega finala," je po finalnem obračunu s Francozinjo Clarisse Agbegnenou za nacionalno televizijo dejala dobitnica srebrnega odličja Tina Trstenjak. Ta je pred petimi leti v Riu v finalu premagala Francozinjo, ta ji je tokrat vrnila z enako mero.

Odločitev je padla po dobre pol minute podaljška. Agbegnenoujeva je prišla do zlate točke z vazarijem, nato pa je sledil eden lepših trenutkov olimpijskega turnirja v judu. Francozinja je veliki tekmeci izkazala spoštovanje in jo dvignila v zrak. Fotografi so prizor hitro ovekovečili, dogodek pa je vzbudil precej pozornosti tudi na socialnih omrežjih.

Trstenjakova je s srebrom postala najuspešnejša slovenska judoistka na olimpijskih igrah. Dve kolajni ima tudi Urška Žolnir, bron iz Aten 2004 in zlato iz Londona 2012.

Foto: Anže Malovrh/STA Tina Trstenjak

Foto: Anže Malovrh/STA Tina Trstenjak

Foto: Anže Malovrh/STA Tina Trstenjak

Foto: Epa Tina Trstenjak

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 16:44 27. Julij 2021.

    To sta Športnici z veliko začetnico . Zaradi takšnih stvari je šport čudovit.

  • 15:29 27. Julij 2021.

    V zasebnem življenju sta prijateljici. Zdaj imata z OI vsaka po eno srebrno in eno zlato medaljo. Čestitke obema.

  • 13:53 27. Julij 2021.

    pravo rivalstvo s spoštovanjem.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.