Tako sta Slovenca 'pošolala' tekmece

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenska dominacija na dirki po Baskiji.
Oglej si celoten članek

V manj kot dveh letih sta Primož Roglič in Tadej Pogačar prišla do sedme dvojne zmage na dirkah svetovne serije, v to številko ni vključena tudi skupna razvrstitev na lanskem Touru.

Slovenska šampiona sta se tokrat za zmago udarila na zadnjem vzponu tretje etape po Baskiji. Prvi je napadel Pogačar na najstrmejšem delu zaključnega klanca, naklon je znašal 20 odstotkov, sledil mu je lahko le Roglič. 

Slovenca sta nato nekoliko popustila in omogočila ostalim, da so se jima priključili. A to ni trajalo dolgo, Pogačar je poizkusil z novim napadom. Izkupiček je bil povsem enak kot ob prvem skoku, držal se ga je le zasavski kolesar. V boju za zmago v etapi sta znova nekoliko upočasnila tempo, kar so lahko izkoristili le še Alejandro Valverde (Movistar), Adam Yates (Ineos Grenadiers), Mikel Landa (Bahrain Victorious) in David Gaudu (Groupama-FDJ).

Četverica je tempu slovenskih šampionov lahko sledila do dobrih 600 metrov pred ciljem, ko je za zmago tokrat napadel Roglič. Tokrat se mu je lahko pridružil le Pogačar, ki je na koncu tudi dobil ciljni sprint.

Zaključek etape si lahko ogledade v spodnjem videu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 01:50 8. April 2021.

    Dvoboji, med našima kolesarjema si človek res z užitkom pogleda. Se kar malo na vsakdanje tegobe pozabi.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.