Tako to počnejo pravi šampioni

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Rafael Nadal je v letu 2014 resda zaslužil več kot 40 milijonov evrov, kar pa ni spremenilo Špančevih delovnih navad.
Oglej si celoten članek

Rafael Nadal je odpotoval v Monte-Carlo kjer bo prihodnji teden na sporedu prvi peščeni Masters v letošnji sezoni. Španski tenisač se je na zanj sila uspešen turnir, od leta 2005 do 2012 je v kneževini nanizal osem zaporednih lovorik, pripravljal na rodni Mallorci.

Nadal velja za enega najbolj prizemljenih profesionalnih športnikov na svetu, kar je nenazadnje dokazal z nedavno objavo na družabnem omrežju Facebook, kjer lastnoročno zaliva igrišče za trening.

Pohvalno za nekoga, čigar premoženje je ocenjeno na več sto milijonov ameriških dolarjev. ''Zadnji trening pred odhodom v Monte Carlo,'' je zapisal peti igralec sveta.

Nadalu je odnos do dela in spoštovanje do avtoritete privzgojil stricToni, ki je nečaka izklesal v enega psihološko najmočnejših igralcev vseh časov. Španec je v svoji avtobiografiji razkril, da je v otroštvu treniral v slabih pogojih, saj ga je Toni želel naučiti, da zmaga ni stvar loparja, žogice ali igrišča, temveč igralca.

''Ko boš izgubil, ne bom kriv jaz, žogice ali lopar. Krivda bo tvoja in to boš sprejel. Preveč ljudi išče izgovore za svoje težave. Prevzemi odgovornost in naslednjič poskusi znova,'' je filozofija, ki jo je Nadalu vcepil stric Toni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.