Takšen pečat so v Miamiju pustili Slovenci: "Gogi, se bodo vrnili?"

Foto: Twitter goran dragić dwayne wade
Goran Dragić je vpričo 2000 slovenskih navijačev zasenčil tudi najboljšega novinca v ligi NBA.
Oglej si celoten članek

V slovenskem obračunu lige NBA med Miami Heat in Dallas Mavericks, katerega si je ogledalo kar 2000 slovenskih navijačev, se je s trojnim dvojčkom najbolj izkazal Goran Dragić.

Branilec vročice je dosegel 23 točk, 12 skokov in 11 podaj ter moštvu pomagal do pomemenbne zmage v lovu na končnico. Dončić je na tekmi utrpel poškodbo stegenske mišice, a je kljub temu na parketu vztrajal dobre pol ure ter dosegel 19 točk, osem skokov in sedem podaj.

Slovenski navijači so na Floridi poželi ogromno pozornosti, o številčnem obisku pa so se razpisali vsi športni mediji onkraj Atlantika. Trener domačega moštva Erik Spoelstra je Miami proglasil za glavno mesto Slovenije, o "slovenskem" večeru pa se je razpisal tudi sloviti New York Times.

V Miamiju si tudi v nadaljevanju sezone želijo bučne slovenske podpore. Ne le zaradi odličnega vzdušja, ki so ga pričarali, temveč tudi zato, ker je njihova prisotnost očitno podžgala povratnika v prvo peterko. "Torej, Gogi... ali se bodo tvoji slovenski prijatelji vrnili tudi jutri?" je moštvo vprašalo Dragića. "Upam. Vedno so dobrodošli," je odvrnil.

Vročica, trenutno osma ekipa vzhodne konference, se bo nocoj na domačem parketu pomerila z Boston Celtics. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:58 3. April 2019.

    Naslednjo tekmo lahko gostijo v Stožicah pa bo še več Slovencev.

  • 16:58 3. April 2019.

    naj odcolajo 1.400.000 dolarjev na tekmo in Slovenci bomo vsakič prišli na njihov račun !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.