Taksi plačal z zlato medaljo

Foto: EPA
Foto: EPA
Svetovni prvak v metu kladiva Poljak Pawel Fajdek je bučno proslavil zlato medaljo, ki jo je v nedeljo ubranil na svetovnem prvenstvu v Pekingu.
Oglej si celoten članek

Taksistu je ob vrnitvi v hotel, potem ko je pregloboko pogledal v kozarec, vožnjo namesto z juani plačal kar z medaljo.

Kitajski in poljski mediji so zapisali, da je Fajdek pretiraval z alkoholom na sprejemu, ki ga je njemu v čast priredil glavni pokrovitelj poljske atletske reprezentance. Ob vrnitvi v hotel pri sebi ni imel dovolj denarja, zato je račun poravnal kar z zlato kovino.

Streznitev je zanj prišla šele zjutraj, ko se je zavedal, da ob sebi nima več zlate medalje, zato je nemudoma poklical policijo, ki se je podala v lov za taksistom in poljskemu atletu le vrnila zlato medaljo, a šele, ko je vožnjo s taksijem poravnal z denarjem.

Šestindvajsetletni Fajdek, ki je v letošnji sezoni edini, ki je kladivo vrgel dlje kot 80 metrov, je bil svetovni prvak v metu kladiva že predlani v Moskvi, v Pekingu je do zlate medalje prišel z metom dolgim 80,80 m.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.