To so najnovejša poročila o kolesarskem asu, ki se v bolnišnici bori s Covidom

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Filippo Pozzato, kateremu se je stanje vendarle izboljšalo, svari pred podobno usodo.
Oglej si celoten članek

Filippo Pozzato naj bi po dolgotrajni borbi s koronavirusom vendarle kazal znake izboljšanja stanja, sam pa iz bolnišpnice ljudi svari, naj ne ponovijo njegove napake, temveč naj se cepijo.

Nekdanji kolesarski šampion, ki je zmagoval tako na etapah Gira in Toura, kot na najprestižnejših enodnevnih klasikah, je zbolel pred slabimi tremi tedni, testi pa so pokazali, da se je okužil s Covidom-19.

Igral se je z ognjem Veliki kolesarski šampion zaradi Covida v bolnišnici, stanje je resno

Prejšnji torek se je stanje celo tako poslabšalo, da so ga morali prepeljati v bolnišnico, kjer so ga zaradi pljučnice morali priključiti na dodatne doze kisika. Najprej so mu namestili nosno cevko, nato pa so ga prestavili na kisikovo masko, zdaj pa se zdi, da se je slabšanje stanja končno ustavilo.

"Bolje sem. Pripravili so me celo do tega, da sem vstal ter se celo stuširal," je za Gazzetto dello Sport v torek pojasnil svoje najnovejše stanje.

Foto: Epa Filippo Pozzato

Priljubljeni 40-letni "Pippo" je sicer zbolel 22. oktobra, le tri dni pred terminom, ko naj bi se končno cepil. Že prej je namreč imel dosti priložnosti za cepljenje, a je kot glavni razlog za odlašanje navajal dejstvo, da se boji, da bi ga stranski učinki za nekaj dni onesposobili, kar pa si ni mogel privoščiti, saj je bil glavni organizator dirk "Kolesarjenje po sanjski deželi", s katerimi se zaključi kolesarska sezona v Italiji.

Kasneje pa je priznal, da je bilo vse skupaj zgolj izgovor, saj se je počutil dovolj močnega, da cepiva ne potrebuje. Svojo odločitev danes močno obžaluje, sam pa se je označil celo za "idiota".

Nekdanji zmagovalec kolesarskega spomenika Milano-San Remo je tako iz svoje bolniške postelje v televizijskem intervjuju za La7 opozoril ljudi, naj ne ponavljajo njegove napake.

Foto: Epa Filippo Pozzato

"Ni me skrbelo. Nisem si mislil,  da se lahko okužim. Bil sem v zadnjih 18 mescih v stiku s številnimi, ki so bili pozitivni, toda sam okužbe nisem nikoli staknil. Vse skupaj sem močno podcenil, kar je bila velika napaka, to zdaj pa je rezultat vsega."

"Če bi bil cepljen, verjetno ne bi pristal v bolnišnici. Moja mater se je cepila in nato prejela virus od mene, a je imela vsega nekaj dni rahlo povišano temperaturo, nato pa je vse skupaj prebolela."

"Spoznal sem, da smo vsi ogroženi. Tudi če smo v dobri formi, zdravi in dokaj mladi. Ljudem lahko le svetujem, naj se cepijo. To je osnova za to, da se izognemu najhujšemu. Mislim, da bi se vsi morali cepiti že iz spoštovanja do vseh, ki so izgubili življenje in tistih, ki posvečajo svoje življenju temu, da bi ozdravili ljudi, ki jih je udaril Covid-19," je zaključil italijanski šampion.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.