Takšne napake si sodnik ne bi smel privoščiti, VAR ni smel posredovati

Foto: Epa
Foto: Epa
Sodniška blamaža na četrtfinalni tekmi.
Oglej si celoten članek

V četrtfinalu lige prvakov je dortmundska Borussia gostovala pri Manchester Cityju. Številni nogometni poznavalci so pred dvobojem vlogo favoritov dodelili Angležem, prva tekma pa se je končala z zmago vodilne ekipe angleškega prvenstva. City je slavil z 2:1, z rezultatom, ki precej upanja na napredovanje pušča tudi Nemcem.

A vse skupaj bi bilo lahko še precej drugače, če bi svoj dan na zelenici imel tudi romunski sodnik Ovidiu Hațegan. Štiridesetletnik je najprej, takrat je Ciy že vodil z 1:0, pokazal na belo točko za domače. Po njegovem mnenju je Emre Can s peto v glavo brcnil Rodrija, a je posredoval VAR, po ogledu posnetka pa je delilec pravice spremenil odločitev. Kljub temu je Canu za 'nagrado' ostal rumeni karton, ki si ga je prislužil zaradi ugovarjanja. Španec, ki je očitno simuliral kontakt, jo je odnesel brez kazni.

A sledila je še večja blamaža v režiji Romuna. V 37. minuti je proti žogi izven kazenskega prostora stekel domači vratar Ederson, si poskušal ustaviti okroglo usnje, a mu ga je s konico prstov izbil mladi Jude Bellingham. Brazilec je zamahnil in v podplat zadel 17-letnega Angleža v nemški zasedbi. Nato se je zgrudil v bolečinah.

Belingham, ta je sicer postal drugi najmlajši nogometaš v zgodovini lige prvakov z nastopom v prvi enajsterici ene izmed četrtfinalnih tekem, je sam stekel proti praznemu golu, a ga je še preden je poslal žogo v prazno mrežo zaustavil sodnikov žvižg. Hațegan je dosodil prekršek v korist Cityja.

Liga prvakov Real do dveh golov prednosti, City ob koncu le do zmage

A to ni bila njegova največja napaka. To je storil s preuranjenim piskom v piščalko. Če bi namreč počakal dve sekundi, da Bellingham doseže zadetek in nato dosodi prekršek, bi celotno zadevo lahko preveril tudi VAR. A ker se je Romunu 'malce mudilo', to ni bilo več mogoče. Po pravilih namreč VAR ne more posredovati, če je sodnik že prekinil igro. Povrhu vsega je mladi Anglež prejel še rumeni karton za prekršek. Odločitev je na neodobravanje naletela tudi v domovini Manchester Cityja.

"To je sramotno. Težko dojamem nekatere odločitve v sodobnem športu. To preprosto ni fer," se je oglasil nekdanji angleški nogometaš Stan Collymore.

"Prepričan sem, da sem žogo osvojil na pošten način. Vse skupaj je zelo frustrirajoče, saj tekmo spremlja tako veliko kamer. Ne vem, zakaj niso pustili, da zatresem mrežo in bi nato preverili celotno situaciji," je bil po tekmi razočaran Bellingham.

Foto: Epa Jude Bellingham

Borussia je v 84, minuti tekme sicer vseeno izenačila na 1:1, a jo je znova v zaostanek pahnil zadetek, ki ga je v 90. minuti dosegel Phil Foden. 

Hațegan za sojenje verjetno pri Uefi ne bo dobil ravno visoke ocene.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.