Takšne so cene za VN Avstrije

Foto: EPA
Foto: EPA
Prihodnji konec tedna bo na sporedu Velika nagrada Avstrije na dirkališču Red Bull Ring, priljubljenem tudi med slovenskimi bencinskimi navdušenci.
Oglej si celoten članek

V Spielberg, ki se je v koledar svetovnega prvenstva vrnil leta 2014, se bo odpravilo veliko slovenskih ljubiteljev formule 1. Za podalpske privržence bencinskega spektakla je to domovini najbližje dirkališče v F1, kar bodo naslednji konec tedna mnogi izkoristili. 

Od Ljubljane do dirkališča je potrebno premagati 229 kilometrov, povprečna vožnja iz slovenske prestolnice do piste v bližini Zeltwega torej traja približno dve uri in pol. Iz Maribora boste torej na prizorišče potovali približno uro in pol.

Najvišja cena 495 evrov

Cene vstopnic so sila različne, pač glede na dan in pozicijo na tribunah. Za spremljanje celotnega konca tedna z glavne tribune na ciljni ravnini je potrebno odšteti 495 evrov, samo za nedeljsko dirko na isti tribuni pa 50 evrov manj. Mlajši od 14 let in osebe z gibalnimi težavami si bodo dogajanje na glavni tribuni lahko ogledali za polovico nižjo ceno, tisti z invalidskim vozičkom pa 195 (cel vikend) oziroma 175 evrov (nedelja). Na sektorjih glavne tribune A, B, C, O, P in Q so cene macle nižje, najdražji paket (za celoten vikend) znaša 395 evrov.

Za sedež na glavni tribuni med petkovimi treningi bo sicer treba odšteti le 40 evrov, za gledanje sobotnih kvalifikacij z istega mesta pa okroglih 100 evrov. Na sektorjih A, B, C, O, P in Q so cene za petek in soboto deset odstotkov nižje od omenjenih. Praktično enake cene kot za glavno tribuno so v veljavi tudi za sedeže na jugozahodni tribuni.

Najceneje na severu

Najcenejše vstopnice so na voljo za Red Bullovo in severno tribuno. Konstrukcija, poimenovana po domači ekipi, nudi ogled petkovih treningov že za 25 evrov (pol manj za mlajše od 14 let), sobotne kvalifikacije pa za 65 evrov. Vsi najcenejši paketi za celoten vikend in nedeljsko dirko na Red Bullovi tribuni so že razprodani.

Na severni tribuni boste za celoten vikend odšteli 295 evrov, samo za dirko 20 evrov manj (otroci in gibalno ovirani pol manj od omenjenega zneska), za sobotne kvalifikacije 55 evrov, za petkove treninge pa 25 evrov.

Gorivo, vinjeta, prenočišče ...

Če želite dirkanje vsak dan gledati z drugega položaja, si lahko omislite tudi to. Za najdražji paket boste odšteli 345 evrov, tudi tu za otroke in gibalno ovirane velja 50-odstotni popust.

Poleg cene vstopnic morate upoštevati še nekaj deset litrov goriva, avstrijsko tedensko vinjeto, če boste potovali za več dni pa tudi prenočišče.

Foto: EPA Spielberg VN Avstrije formula 1 navijači

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • STF
    15:31 24. Junij 2016.

    grem velik raj na MotoGP cez 2 mesca.

  • 15:01 24. Junij 2016.

    Še slabše kot kakšna premier liga, kjer je cena za prvo vrsto tudi pol plače. Folk odrejo do kosti, da …

  • 13:10 24. Junij 2016.

    s tem cenam so čist zgubil kompas

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.