Takšne so zahteve Hålanda, pri Barçi ostali brez besed

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Norvežan je postavil pogoje.
Oglej si celoten članek

Erling Braut Håland je velika želja vodilnih mož Barcelone, kontraverzni zastopnik Mino Raiola in Alf Inge Håland, oče norveškega napadalca, pa sta se že sestala s Katalonci. Ti so le eni izmed številnih interesentov, ki se zanimajo za dvajsetletnega zvezdnika. Ta je v tej sezoni na 32 tekmah v dresu dortmundske Borussie dosegel 33 zadetkov.

Pogovori so trajali dve uri, Katalonski radio pa je zdaj objavil, da so pri Barceloni šokirani nad zahtevami Hålandovega tabora. Raiola samo za svoje usluge zahteva 20 milijonov evrov, prav toliko naj bi jih dobil Hålandov oče, sicer nekdanji norveški reprezentant. Napadalčeva plača bi znašala 30 milijonov na leto, Borussiji bi pripadla odškodnina 150 milijonov, v klubu pa bi se morali dogovoriti tudi za nekajletno podaljšanje sodelovanja z Lionelom Messijem.

Barcelona je sicer v precejšnjih finančnih težavah in nezmožna ugoditi Norvežanu. "Trenutno klub ni v položaju, da bi izvedel takšen posel. Barcelona dolguje 1,2 milijarde evrov, od tega mora do konca junija poplačati 500 milijonov. Barcelona mora tako v manj kot treh mesecih zbrati pol milijarde evrov, ki jih trenutno nima. Tudi če zmanjša plače igralcem, preloži plačila dolgov na kasnejše roke in proda drage nogometaše na katere v klubu ne računajo več, bo potrebovala veliko finančno pomoč že za samo delovanje kluba, ne pa še za nabavo takšnega nogometaša kot je Håland," so zapisali pri goal.com.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.