Takšne so zdaj Rogličeve možnosti

Foto: Profimedia primož roglič
Slovenski as se bo na kronometer podal kot skupno četrti.
Oglej si celoten članek

Primož Roglič je na dirki po Italiji dobil obe vožnji na čas, Giro pa se bo v Veroni zaključil še z enim kronometrom. Slovenec tako sodi med največje favorite še za eno etapno zmago, skupni uspeh pa mu je najbrž že pobegnil iz rok.

Po predvidevanjih strokovnjakov bi si lahko proti vodilnemu Richardu Carapazu privoščil približno minuto in pol zaostanka, a je bil Ekvadorec v gorskih etapah izjemno močan, v zadnji dan pa odhaja s prednostjo 1:54 pred Vincenzom Nibalijem, 2:53 pred Mikelom Lando in 3:06 pred Rogličem.

Landa je v tokratni etapi pridobil minuto, a bi lahko Roglič nadoknadil zaostanek in se kot prvi Slovenec prebil na zmagovalni oder tritedenske dirke. Pred letom dni je bil četrti na Touru.

Slovenskemu asu je sicer grozila še kazen, saj sta mu na predzadnjem klancu dva navijača pomagala s potiskanjem. Roglič bi po mnenju poznavalcev moral s kretnjo odločno pokazati, da se to ne sme, a tega ni storil. To se je tudi zgodilo. Prireditelji italijanske pentlje so Rogliču zavoljo tega prisodili kazen desetih sekund, tako da si je Zasavec še poslabšal izhodiščni položaj pred nedeljskim kronometrom v Veroni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.