Takšnega zelenca v F1 še ni bilo

Foto: Žurnal24 jaime_alguersuari_toro_rosso_afp
Ko sta Fernando Alonso in Sebastian Vettel debitirala v formuli 1, nista bila stara niti 20 let. Še nekaj mesecev mlajši pa bo svojo prvo dirko v F1 to nedeljo odpeljal Jaime Alguersuari.
Oglej si celoten članek
 
 

Zavedam se, da je pred mano velik izziv, saj formula 1 ni lahka, še posebej, ker začenjam sredi sezone in brez testiranj.

Jaime Alguesuari

 
Po pričakovanjih je bil za naslednika odpuščenega Francoza Sebastiena Bourdaisa v dirkalniku Tora Rossa Ferrarija izbran Španec Jaime Alguersuari. Prvič bo v formuli 1 nastopil ta konec tedna, ko se bo karavana mudila na nam bližnjem Hungaroringu. Devetnajstletni Jaime bo postal najmlajši udeležec dirke formule 1 v 60-letni zgodovini. "Rad bi se zahvalil Red Bullu, ki mi je dal priložnost v formuli 1. To je bila moja želja, odkar sem se začel ukvarjati z dirkanjem. Hvala Red Bullovemu mladinskemu programu, ki mi je omogočil izpolnitev ambicij," je v prvi izjavi za javnost dejal Alguersuari. "Zavedam se, da je pred mano velik izziv, saj formula 1 ni lahka, še posebej, ker začenjam sredi sezone in brez testiranj. Sicer pa imam občutek, da mi ekipa, ki že dolgo podpira mlade dirkače, kaže veliko zaupanja." Alguesuari naj bi letos sicer še naprej dirkal tudi v seriji formule Renault 3.5. Vodja ekipe Toro Rosso Franz Tost od mladega dirkača ne pričakuje dobrih rezultatov, temveč le napredek in nabiranje izkušenj za prihodnjo sezono. "Alguesuari je najbolj zrel mlad dirkač iz našega mladinskega programa. Zavedam se, da so pred njim težki meseci, saj v dirkalniku formule 1 še ni sedel. A pri Red Bullu smo vselej pripravljeni na izzive. Na prvih treh dirkah od njega ne pričakujem ničesar, saj se bo le privajal na dirkalnik in spoznaval formulo 1." Prihodnosti tako Red Bull oziroma Toro Rosso daje prednost pred rezultati v tej sezoni, a naj nikar ne pozabijo na še enega svojega talenta iz mladinskega programa – na Kanadčana Roberta Wickensa, ki se to sezono bori za naslov prvaka v na novo obujeni formuli 2.

10 najmlajših dirkačev v 60-letni zgodovini formule 1 (starost na prvi dirki):

1. 19 let, 4 meseci in 5 dni – Jaime Alguersuari (VN Madžarske, 2009)
2. 19 let, 5 mesecev in 29 dni – Mike Thackwell (VN Kanade, 1980)
3. 19 let, 6 mesecev in 27 dni –  Ricardo Rodriguez (VN Italije, 1961)
4. 19 let, 7 mesecev in 3 dnevi – Fernando Alonso (VN Avstralije, 2001)
5. 19 let, 10 mesecev in 14 dni –  Esteban Tuero (VN Avstralije, 1998)
6. 19 let, 10 mesecev in 20 dni – Chris Amon (VN Belgije, 1963)
7. 19 let, 11 mesecev in 14 dni – Sebastian Vettel (VN ZDA, 2007)
8. 20 let, 1 mesec in 22 dni – Eddie Cheever (VN Južne Afrike, 1978)
9. 20 let, 1 mesec in 22 dni – Jenson Button (VN Avstralije, 2000)
10. 20 let, 2 meseca in 12 dni – Tarso Marques (VN Brazilije, 1996)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.