Taljat in Božič sezono začela z zmago

Foto: Nina Jelenc Božič in Taljat sta bila na lanskem domačem SP v Tacnu enajsta. (Foto: Nina Jele
Slalomista na divjih vodah Luka Božič in Sašo Taljat sta na mednarodni tekmi za točke IFC v Seu d'Urgellu zmagala v konkurenci kanuističnih dvojcev in dokazala, da jima proga na reki Segre zelo leži.
Oglej si celoten članek

Luka Božič in Sašo Taljat sta pred dvema letoma v Seu d'Urgellu osvojila tretje mesto na svetovnem prvenstvu. Seu pa bo med 9. in 12. junijem letos gostil evropsko prvenstvo. Dobro so se na nedeljski tekmi za točke ICF odrezali tudi kanuisti, saj so štirje prišli med deseterico: Jure Lenarčič je bil četrti, Anže Berčič peti, Blaž Cof sedmi, Benjamin Savšek pa 10. Med kajakaši je bil Martin Albreht sedmi, Jure Meglič, najhitrejši v sobotnih kvalifikacijah, pa četrti. Pri kajakašicah je v finalu veslala tudi Nina Mozetič in osvojila šesto mesto.

"S tekmo sva zelo zadovoljna, še posebej zato, ker nama je finalni nastop uspel tako, kot sva si zastavila. Prvi tekmovalni dan sva imela v kvalifikacijah veliko težav, med drugim sva zlomila čoln in zgrešila dvoje vrat, potem pa sva se zbrala in v nadaljevanju tekme odpeljala zelo dobre vožnje, ki so bile tudi brez dotikov. Dotiki nama v letošnji sezoni povzročajo kar nekaj težav, saj sva na progi sicer zelo hitra, ampak vedno se pojavi kakšna napaka," je tekmovalni vikend ocenil Taljat. "Proga v Seu nama ni najbolj všeč, vsaj kar se treningov tiče, ker voda ni dovolj zahtevna in pogosto zlomiva čoln. Ampak na tekmah nama pa očitno kar leži, ali pa drugim toliko manj. Pred evropskim prvenstvom sva optimistična, ne smemo pa pozabiti, da bo glavna tekma sezone septembrsko svetovno prvenstvo v Bratislavi. Evropsko prvenstvo bo služilo bolj kot generalka, vendar to ne pomeni, da ne bova resno tekmovala," pa se je Taljat še nekoliko dotaknil bližajočega evropskega prvenstva.

Naslednja tekma za točke ICF bo prihodnji konec tedna v francoskem Pauju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.