Tampa izsilila 7. tekmo, Capitals naprej

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Hokejisti Washingtona so se prebili v drugi krog končnice severnoameriške hokejske lige NHL, potem ko so na sedmi tekmi z 2:1 premagali New York Islanders.
Oglej si celoten članek

Izid v zmagah na 3:3 je poravnala Tampa Bay, ki je premagala Detroit Red Wings s 5:2, junak tekme je bil Tyler Johnson z dvema goloma.

Johnson je zadel v prvi in drugi tretjini, vmes je bil uspešen še Jason Garrison. Nato je v 33. minuti zaostanek zmanjšal Tomaš Tatar, ki je zadel še v 41. minuti, upe rdečih kril sta pokopala Alex Killorn in Cedric Paquette. "Dve dobri ekipi igrata dobre obračune. Za nas ni presenečenje, da bomo igrali sedmo tekmo," je menil Detroitov Henrik Zetterberg.

Odločilna tekma za preboj v drugi krog končnice bo v noči s srede na četrtek, zmagovalca že čaka Montreal.

Na drugi tekmi je prvi gol padel v drugi tretjini, ko je bil uspešen Joel Ward, izenačil je Frans Nielsen, odločilni gol je dal Kuznecov v 53. minuti. Washington je bil boljši tekmec, predvsem v obrambi je odigral izjemno, saj je dopustil le 11 strelov proti vratom Holtbyja. Capitals v konferenčnem polfinalu čaka New York Rangers, najboljša ekipa rednega dela lige NHL.

"Nisem nas še videl igrati bolje. Od začetka do konca smo igrali, kot smo si zamišljali celo leto," je zadovoljno dejal Branden Holtby, Jevgenij Kuznecov pa je dodal: "Če nikoli niste igrali hokeja, potem takšnih občutkov še niste imeli." Manj zadovoljstva je bilo pri poraženi ekipi. "Težko je verjeti, da je res konec. Bilo je napeto, fizično zahtevno," je povedal kapetan otočanov John Tavares.

Liga NHL, končnica, 1. krog:

Vzhod:

Detroit Red Wings : Tampa Bay Lightning 2:5 /3:3/

Zahod:

Washington Capitals : New York Islanders 2:1 /4:3/

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.