Tanjević odstopil s selektorskega mesta

Foto: EPA Bogdan Tanjević ni mogel zdržati brez dima.
Foto: EPA Bogdan Tanjević ni mogel zdržati brez dima.
Legendarni košarkarski trener Bojan Tanjević ni več selektor črnogorske reprezentance.
Oglej si celoten članek

Sedemdesetletni strateg Bogdan Tanjević je odstopil s tega položaja, potem ko se njegova reprezentanca v Istanbulu po porazu z Latvijo ni uspela uvrstiti v četrtfinale evropskega prvenstva. Kdo ga bo nasledil, zaenkrat še ni znano.

Osem let kasneje "Naj fantom uspe tudi zaradi nas"

Kot je dejal Tanjević, ki je na evropskem prvenstvu nase opozoril tudi s kajenjem v dvorani, s čimer si je prislužil kazen, se ne bo več ukvarjal s trenerskim poslom, ostal pa bo v črnogorski zvezi, kjer bo poučeval lokalne trenerje.

Priljubljeni Boša je na svoji trenerski poti poleg reprezentance Črne gore vodil tudi Jugoslavijo, s katero je na EP 1981 osvojil srebrno kolajno, Italijo, s katero je bil evropski prvak, in Turčijo, s Turki je osvojil srebrno kolajno na svetovnem prvenstvu. Bil je tudi strateg številnih uglednih klubov, s sarajevsko Bosno je postal evropski prvak.

Dončić: "V finalu bo Slovenija premagala Srbijo"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.