Tavares: Nogomet je le nogomet

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Mariborski kapetan je zadovoljen z rezultatom prvega dvoboja z Astano, saj so pred domačimi navijači slavili zmago brez prejetega zadetka
Oglej si celoten članek

Dvoboj med Mariborom in Astano po pričakovanjih ni navdušil nogometnih sladokuscev, toda na koncu so bili boljše volje domači nogometaši.

"Astana je bolj obrambna ekipa, večinoma igrajo na protinapade. Dosegli smo to, kar smo si želeli, iztržili smo pozitiven rezultat in gremo optimistično v Astano. Tam bomo storili vse, da zmagamo in se uvrstimo v naslednji krog," je povedal kapetan vijoličastih Marcos Tavares.

Mariborčani so v obrambi igrali disciplinirano in uspešno zaustavljali gostujoče poizkuse. Če je obramba delovala zelo solidno, pa so bile težave v napadu. Kar nekaj nevarnih situacij je bilo prelahko zapravljenih, tudi kapetan je v zaključku dvoboja imel eno veliko priložnost, a je streljal za malenkost preko vrat v kazenskem prostoru.

"Poznalo se je, da smo odgirali šele prvo pravo uradno tekmo v sezoni, medtem ko je bil zanje to že dvaindvajseta. Zdaj moramo trenirati, popraviti stvari, ki nam niso šle. Na povratno tekmo gremo osredotočeni, igrali bomo z glavo, poleg tega smo si priigrali zelo pozitiven rezultat," je zatrdil Tavares, ki si tudi pretirano ne beli glave z igranjem povratne preizkušnje na umetni travi:

"Bomo videli, kaj bomo naredili, ampak menim, da nogomet je le nogomet in da bomo odigrali normalno srečanje."

Več podrobnosti o prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za uvrstitev v najmočnejše nogometno tekmovanje na svetu si preberite na Goal.com/si/.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.