Tavares: Slavili zaradi manj napak

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Nogometaši Maribora so prikazali najboljšo predstavo v evropskih pokalih po senzaciji proti Villarrealu. Kljub temu se vijoličasti zavedajo, da je Zürich še zmeraj nevaren.
Oglej si celoten članek

Aktualni državni prvaki iz Maribora so bili proti Zürichu veliki avtsajderji, a so že na gostovanju na slovitem Letzigrundu pokazali zobe. Prednost 3:2 pa bi lahko bila še višja, če bi kapetan Zoran Pavlovič strel z enajstih metrov spremenil v zadetek. Pred povratnim srečanjem v Ljudskem vrtu je nenadoma postal favorit Maribor, v taboru osemkratnih prvakov pa kljub vsemu ostajajo previdni. "Z zmago smo zadovoljni, nismo pa zadovoljni s tem, da si je nasprotnik pripravil toliko priložnosti. Čaka nas težko delo. Predstava v fazi obrambe ne more vlivati upanja," je po srečanju povedal strateg vijolic Darko Milanič in dodal: "Na povratnem srečanju bomo poskušali slabosti, ki so jih danes pokazali, obrniti v svojo korist."

Mariborčani so se Švicarjem po robu postavili z neustrašno igro, v kateri je blestel Brazilec Marcos Tavares. "Oboji smo naredili veliko napak in na koncu je slavilo moštvo, ki jih je napravilo manj. Pred povratno tekmo ne bomo spreminjali taktike, še zmeraj bomo igrali na zmago. Mislim, da so naše možnosti dobre," je po srečanju povedal Brazilec, ki iz tekme v tekmo kaže boljše predstave. Ob zaključku srečanja je svoje k zmagi dodal tudi Marko Ranilovič, ki je z izvrstnimi obrambami v obup spravljal domače nogometaše in navijače. "Ranke" je vnovič pokazal, da v najtežjih tekmah iz sebe iztisne maksimum: "Kljub zmagi se zavedamo nasprotnikove moči . Moramo še naprej igrati tako kolektivno, kot smo na tem srečanju. Vse bojazni, da bi to tekmo jemali preveč ležerno, so odveč." Vijoličasti pa bodo na povratnem srečanju imeli še enega aduta v rokavu. Podporo zvestih navijačev, ki bi Ljudski vrt utegnili napolniti do zadnjega kotička. Igranje v enem izmed evropskih pokalov (poraženec v četrtem predkolu se avtomatično uvrsti v evropsko ligo, op. a.) imajo Mariborčani na dosegu roke, prihodnjo sredo morajo priložnost le zbrano zgrabiti ...

V spodnjem videu si oglejte še fenomenalni gol iz kota, ki ga je dosegel Zoran Pavlovič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.