Tavares zabil za zmago Maribora

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Mariborčani so se v 24. kolu precej namučili proti Zavrču (2:1). Do domače zmage je prišla tudi Olimpija, ki je ugnala Gorico (3:1). Tekma v Velenju se je končala brez zmagovalca in zadetkov.
Oglej si celoten članek

Mariborčani so večji del prvega polčasa pletli mrežo okoli gostujočega gola, a pri prebijanju zgoščene obrambe Zavrča niso bili preveč uspešni. Gostje so se povsem usmerili na branjene lastne mreže.

V 25. minuti je Damjan Bohar podal Luki Zahoviću v kazenski prostor. Ta je streljal iz polobrata, a je Bojan Đukić nastavil nogo, tako da je žoga zletela v kot. V 29. minuti je sledil šok za domače. Sanin Muminović se je odločil za strel z več kot 30 metrov in presenetil Jasmina Handanovića

V 40. minuti je Mitja Viler poslal visoko podajo z leve strani, Dalibor Volaš pa je z glavo žogo poslal čez gol. Dve minuti pozneje je Agim Ibraimi s 25 metrov močno streljal, a tudi on čez gol.

Trener vijoličastih Ante Šimundža je drugem polčasu okrepil napad. Pritisk je hitro obrodil sadove. Po prekršku nad Zahovićem, storil ga je Toni Datković, so domači izvedli enajstmetrovko. Ibraimi je žogo natančno poslal v levi spodnji kot vrat vratarja Marka Pridigarja. Pobuda je bila ves čas na strani domačih, gostje so redko prešli polovico igrišča. Mariborčani so v 77. minuti prišli do želenega vodstva. V gneči v kazenskem prostoru je Aleksander Rajčević najprej zadel prečko, na odbito žogo je naletel Marcos Tavares in jo iz bližine poslal v mrežo.

Do konca tekme se je zvrstilo nekaj akcij pred vrati gostov, Zavrč pa bi lahko v zadnjih trenutkih izenačil. Toda Handanović je posredoval pred Tomislavom Kišem. Zadnjo priložnost je imel Volaš, njegov strel z desetih metrov pa je Pridigar uspešno obranil.

Tokrat drugače - najboljši napad je obramba

Čeprav je Olimpija igrala brez prvega napadalca Andraža Šporarja, ki še ni zacelil poškodbe, pa je zamenjavo zanj tokrat dobila kar v obrambnih vrstah. Z dvema zadetkoma se je izkazal Nemanja Mitrović, ki je tako prispeval levji delež k 12. zmagi Olimpije, po kateri ta malce lažje diha na četrtem mestu. Modro-beli so na drugi strani doživeli že 15. poraz v sezoni in z vsega eno spomladansko točko ostajajo na osmem mestu.

Zeleno-beli so temelje nove zmage postavili v 21. in 24. minuti, ko so dosegli dva zadetka. Avtor obeh je bil srednji branilec domačih Mitrović. Najprej je zadel po podaji Stjepana Babića iz kota, nato pa po tem, ko Goričani po kotu žoge niso izbili, tako da se je znašla pri Kenanu Bajriću, ta pa jo je podal do Mitrovića. Isti igralec je sprožil še v 36. minuti, a takrat bil premalo natančen, da bi dopolnil "hat-trick". Zato pa je izid ob koncu prvega dela spremenil Nabil Taider, ki je znižal na 1:2, potem ko je zadel s približno 20 metrov.

Tudi v uvodu drugega polčasa je bila Olimpija za malenkost odločnejša od tekmecev, vse skupaj pa nadgradila s povišanjem prednosti. V 54. minuti je po podaji Marka Vukčevića z desne strani skozi obrambo Gorice prišel nekdanji igralec belo-modrih Ezekiel Henty in zadel za 3:1.

Sledili sta priložnosti Dina Martinovića, ki pa se je v prvem primeru zapletel v kazenskem prostoru, v drugem pa meril preveč po sredini vrat, da bi lahko premagal Darka Brljaka. Tudi naslednji novogoriški poskusi so bili neuspešni, čeprav sta bila blizu uspeha Vykintas Slivka, čigar strel je ustavil Mitrović, in Alessio Innocenti, ki je meril nekaj centimetrov previsoko.

Rudar še naprej brez spomladanskega gola

Velenjčani še naprej ne najdejo poti do mreže tekmecev, strelski post traja že 369 minut. Tokrat so zaigrali proti drugi najslabši obrambi lige, a vseeno ostali brez prvega zadetka v drugem delu prvenstva.

V prvem polčasu so bili sicer boljši in konkretnejši tekmec, a po prvih 45 minutah sta bili ekipi še vedno pri začetnem izidu. Krka je v prvem delu igre sprožila zgolj en strel proti vratom domačih, medtem ko so jih slednji sedem. Nevarnejša poskusa sta bila strela Ivana Firerja v 22. minuti, ko je s 30 metrov namučil in skoraj presenetil Miodraga Mitrovića, in Elvedina Džinića, ko je z glavo streljal iz bližine, izkazal pa se je gostujoči vratar.

Mitrović je moral posredovati tudi v 50. minuti, ko je z roba kazenskega prostora dobro streljal Mario Babić, v 57. minuti pa je Firer z roba kazenskega prostora le za malo zgrešil cilj. Na drugi strani je v 60. minuti nenatančno meril Josip Fuček, a to je bil bolj ali manj le osamljen poskus gostov. Domači so namreč pritiskali, a si niso več pripravili resne priložnosti. V sodniškem dodatku so imeli celo gosti priložnost za zmago, ob strelu Marina Perića pa je dobro reagiral Matjaž Rozman.

Prva liga Telekom Slovenije, 24. kolo:

Maribor : Zavrč  2:1 (0:1)
Ibraimi 50./11-m, Tavares 76.; Muminović 29.

Rudar : Krka  0:0

Olimpija : Gorica  3:1 (2:1)
Mitrović 22., 25., Henty 55.; Taider 45.

Jutri:
Kalcer Radomlje - Celje
Luka Koper - Domžale

Lestvica:
1. Maribor  53 (-1)
2. Domžale   48 (-1)
3. Celje   46 (-1)
4. Olimpija   42 (-1)
5. Zavrč  35
6. Rudar Velenje  29
7. Luka Koper  28 (-1)
8. Gorica  19
9. Krka  19
10. Kalcer Radomlje  12 (-1)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.