Tavaresa slavi tudi New York

Foto: Žurnal24 John Tavares je priboril zmago moštvu Islanders. (Foto: Reuters)
Marian Hossa je v NHL poskrbel za preobrat v tretji tretjini tekme med ekipama St. Louis Blues in Chicago Blackhawks, z dvema goloma je priigral podaljšek, v katerem je Chicago slavili na krilih Patricka Sharpa.
Oglej si celoten članek

Marian Hossa je dvakrat zadel v razmaku 2:31 minute v tretji tretjini ter izničil zaostanek z O:2, Patrick Sharp pa je nato v četrti minuti podaljška matiral slovaškega vratarja moštva Blues Jaroslava Halaka. Sharp je v tej sezoni že šestkrat zadel v polno, Chicago pa se je veselil že tretje zaporedne zmage. Hossa pa ima v statistiki že sedem zadetkov in štiri podaje po sedmih tekmah v tej sezoni.

Edini slovenski hokejist v severnoameriški ligi NHL Anže Kopitar bo z Los Angeles Kings v sredo gostil moštvo Carolina Hurricanes.
Prvaki lige v sezoni 2008/09 Pittsburgh Penguins so doma gladko odpravili kanadske tekmece Ottawa Senators s 5:2.

Moštvo Toronto Maple Leafs je na domačem ledu proti moštvu New York Islanders po zaslugi Phila Kessela dve minuti pred koncem ob igralcu več izsililo podaljšek, v katerem pa je v polno za zmago otočanov zadel John Tavares za 2:1.

Moštvo Tampa Bay je s 5:4 odpravilo Dallas Stars, prvi izbranec nabora 2008 Steven Stamkos pa je z golom in dvema podajama nadaljeval svoj strelski niz; v tej sezoni je že petkrat zadel, štirikrat pa je bil podajalec.

V New Yorku je bil Chris Stewart z dvema zadetkoma krvnik domačih rangerjev. Moštvo Colorado Avalanche je slavilo s 3:1 proti hokejistom New York Rangers. Stewart je s petimi zadetki najbolj strelec Colorada.

Liga NHL:

Toronto Maple Leafs : New York Islanders 1:2*
Kessel(58); Moulson (43), Tavares (64)

New York Rangers : Colorado Avalanche 1:3
Frolov (19); Stewart (13,48), Winnink (48)

Pittsburgh Penguins : Ottawa Senators 5:2
Letestu (9), Crosby (14), Malkin (18), Dupuis (31), Letang (31); Alfredsson (26), Campoli (45)

Tampa Bay Lightning
: Dallas Stars 5:4
Downie (17), Stamkos (20), Bergenheim (30), Moore (39, 47); Petersen (16), Burish (27), Morrow (47), Neal (59)

Chicago Blackhawks : St. Louis Blues 3:2*
Hossa (54, 56) , Sharp (64); Perron (30, 50)

* po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.