"Tega na pesku ne doživiš"

Foto: Epa nadal
V četrtfinalu teniškega mastersa v večnem mestu je prišlo do prvovrstne senzacije.
Oglej si celoten članek

Španski teniški superzvezdnik Rafael Nadal je v četrtfinalu peščenega mastersa v Rimu, kjer je zaigra prvič od prekinitve sezone zaradi pandemije koronavirusa, doživel šokanten poraz proti Argentincu Diegu Schwartzmanu.

Za "kralja peska", devetkratnega zmagovalca turnirja v večnem mestu, je bil to prvi poraz v desetih medsebojnih dvobojih s Schwartzmanom, ki je odigral bržkone najboljši dvoboj v karieri.

Pred tem je na obračunih z Nadalom izgubil 22 od 24 nizov, sinoči pa je pred praznimi tribunami znamenitega Foro Italica uprizoril noro predstavo in slavil s 6:2, 7:5.

Vojni zločinec Goreč navijač udaril po Đokoviću: "Kaj pa govoriš?"

"Zagotovo moj najboljši dvoboj v karieri. Nekajkrat sem igral proti igralcem velike trojice, a še nikoli nisem zmagal. Presrečen sem," je povedal komaj 170 centimetrov visoki Argentinec. Ta je dobil 64 odstotkov točk na prvi servis, Nadal le 48. Španec je dosegel manj točk tudi na drugi začetni udarec, zbral je manj winnerjev in storil več neizsiljenih napak.

Schwartzman se je z zmago prvič uvrstil v polfinale turnirja serije masters 1000.

Foto: Epa "Noro. Tenis je nor. Zadnji trije tedni so bili slabi zame. Danes sem igral najboljši tenis. Nisem razmišljal o zmagi, ker zadnje čase sploh nisem igral dobro. A danes mi je šlo vse od rok," je povedal zmagovalec.

Nadal se je v drugem nizu dvakrat rešil po zaostanku z brejkom. Do izenačenja je prišel celo v deseti igri, ko je Schwartzman že serviral za zmago, a je nato po izenačenju na 5:5 še enkrat izgubil začetni udarec, nakar je Argentincu vendarle uspelo prečkati ciljno črto. "Ko trikrat zapored izgubiš svoj servis, lahko samo upaš na čudež. Dvakrat mi je uspelo. V tretje sem vodil s 15:30, a na koncu ni šlo," je dejal Španec.

"Tega na pesku ne doživiš."

Paul Annacone, nekdanji trener Rogerja Federerja in Petea Samprasa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.