Tega ne bi sprejel za milijardo dolarjev

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Agent Novaka Đokovića je razkril, da prvi igralec sveta vztrajno zavrača ponudbe stavnih hiš, ki se želijo pridružiti seznamu njegovih pokroviteljev.
Oglej si celoten članek

Najboljši tenisač sveta Novak Đoković je velik zagovornik čistega športa, v katerem ni prostora za prepovedana poživila in stavniške afere. 

Đoković se poleg stavnih hiš v velikem loku izogiba tudi pokroviteljem, ki so povezani z alkoholnimi pijačami, je na prizorišču zadnjega Grand Slama sezone, kjer je branilec naslova že navdušil s plesnim in pevskim vložkom, dejal agent Edoardo Artaldi.

Đoković si želi postaviti dober zgled mlajšim tenisačem, ki bodo nekoč zasedali vrh seznamov največjih športnih zaslužkarjev. Na svetu ni denarja, trdi Ataldi, ki bi Đokovića prepričal v sodelovanje s podetji, ki se ukvarjajo z 'nezaželenimi' dejavnostmi.

''Novak želi spremeniti svet na bolje. Želijo si ga številne stavne hiše, podjetja, ki se ukvarjajo s pokrom, podjetja, ki oglašujejo alkohol, a njegov odgovor je vedno enak. 'Lahko mi ponudijo milijardo dolarjev, a kot prvi igtralec sveta imam določeno odgovornost. Ljudem ne bi smeli posredovati napačnega sporočila','' je svojega varovanca citiral Artaldi.

Đoković je prvi teniški igralec v zgodovini, ki je samo s turnirskimi nagradami zaslužil več kot 100 milijonov dolarjev. Lani je postal prvi tenisač, ki je v eni sezoni presegel znamko 20 milijonov. Po podatkih revije Forbes je v letu 2015 zaslužil 56 milijonov ameriških zelencev, od tega so mu slabih 22 milijonov prinesle turnirske nagrade, 34 milijonov pa pogodbe s pokrovitelji.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.