"Tega, razen v Olimpiji, nisem doživel"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ermin Šiljak, nekdanji napadalec in trener Olimpije, meni, da je slovenski državni prvak z imenovanjem Safeta Hadžića naredil korak v pravo smer.
Oglej si celoten članek
Nekdanji slovenski reprezentant Ermin Šiljak je v 90. letih prejšnjega stoletja blestel v dresu Olimpije, kasneje pa se je proslavil tudi v vlogi trenerja in ljubljanski kolektiv, ki je nastal na pogorišču nekdanje Olimpije, vodil do drugega mesta na ligaški lestvici, kar je bila vse do lanskega naslova državnega prvaka tudi najboljša uvrstitev kluba.
 
Olimpijo v zadnjem času pretresajo kadrovske rošade, ki so posledica rezultatske krize. Začelo se je z odhodom Luke Elsnerja, ki so ga odnesli slabi rezultati na začetku spomladanskega dela državnega prvenstva. Njegov naslednik in stari znanec Olimpije Marijan Pušnik je na položaju ostal le nekaj tednov, na trenerskem stolčku pa ga je nasledil nekdanji član kluba Safet Hadžić
 
Pred Pušnikom je Olimpijo zapustil tudi športni direktor Ranko Stojić. Ta je med zimskim prestopnim rokom v Ljubljano pripeljal več okrepitev, ki pa v rezultatskem smislu niso prinesle želenega napredka.
 
''Ne bi se vtikal v odločitve Olimpije, ker tudi nisem pristojen za te stvari. To vodijo določeni ljudje, od predsednika in tako naprej. Res je, da včasih pride obdobje slabših rezultatov. Po pravici povedano, sem tudi jaz pričakoval več. Treba je delati za boljši jutri,'' je za zurnal24.si povedal Šiljak in dodal, da pogoste kadrovske menjave v nogometnem svetu niso nobena noviteta.
 
 ''V nogometnem svetu se dogaja marsikaj. Predsednik Palerma, denimo, je zamenjal pet trenerjev v enem letu. Tudi v mojem času pri Olimpiji smo prav tako zamenjali štiri trenerje v enem letu. Pridejo takšna obdobja. Potem se išče pravo pot, tako kot Olimpija išče pot do ponovnega naslova.''
 
''Kadrovanje je stvar politike kluba. Kakšni so bili njihovi kriteriji in kaj so želeli doseči z novimi pridobitvami. V to se ne bi vtikal. Verjamem, da so si vsi pri Olimpiji želeli le najboljše,'' je o zimskem kadrovanju Olimpije še povedal Šiljak.

Navijaška mentaliteta drugačna kot v Evropi

Navijaška skupina Green Dragons je pred pokalnim derbijem z Mariborom na treningu obiskala nogometaše in predstavila svoje zahteve. Nekaj podobnega se je lani dogajajo tudi v štajerski prestolnici. Gre za neustaljeno prakso, ki v Evropi ni tako razširjena kot na Balkanu. 

''Navijači so vsekakor pomembni, še posebej najzvestejši. Nogomet se igra zaradi njih,'' je poudaril Šiljak, a dodal: ''Igral sem v sedmih različnih državah, a drugje kot pri Olimpiji tega ni bilo. Potekali so pogovori z upravo o tem, kako bodo navijali, da bi pa želeli voditi politiko kluba... v moji karieri kot igralec tega nisem zasledil. To je bolj tipično za Balkan. Poglejte, kaj se dogaja v Zagrebu in Beogradu. Tudi v BiH niso imuni. Naša mentaliteta je nekoliko drugačna glede na Evropo.''
 
Olimpijo bo iz krize reševal nekdanji Šiljakov soigralec Safet Hadžić, ki ga prvi test čaka že drevi. Ljubljančani se bodo v prvi polfinalni tekmi Pokala Slovenije pomerili z večnim rivalom. ''Bila sva soigralca v Olimpiji. Vesel sem, da je dobil priložnost, še posebej zato, ker je domač in bivši igralec Olimpije. Potrebovali bi več takšnih prijemov. Želim mu vse najboljše. Pozna situacijo na domači sceni. Trdno upam in si želim, da bi naredil pozitiven rezultat.''
 
PREBERITE ŠE: 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:40 5. April 2017.

    Pušnik in Elsner sta morala oditi ,ker sta bila Slovenca !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.